Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem pomóżcie. W czasie jazdy włącza się check engine na 1 sekunde

MaG
30-07-08, 13:41
Witam, szukałem na forum czy ktoś miał podobny problem do mnie, ale niestety nie znalazłem, w związku z tym ten post. Poniżej przedstawiam problem:

W czasie jazdy włącza mi się kontrolka check engine na 1 sekundę, samochodem szarpnie i check engine gaśnie a samochód jedzie normalnie dalej. Byłem 3 razy w ASO Honda w celu podłączenia do komputera, ale komputer nie zapisuje żadnego błędu. Nie ma w tym żadnej logiki, czasami mrugnie jak jadę wolno, czasami jak jadę szybko, czasami przez 200 km (w trasie) nie świeci a czasami jadę 10 km to zaświeci się 3 razy. Za każdym razem jest szarpnięcie samochodu.

Dodam, że jeżdżę na benzynie, a samochód to Honda Civic AERODECK 1.4is (90KM) 98r.

Wymieniłem: świece, przewody, kopułkę (wszystko nowe). Byłem u elektryka przeglądał instalacje i niby wszystko jest Ok, ale nie jest. Już nie wiem, co mam zrobić może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał.

pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc

lukaskus
30-07-08, 18:24
Nie zaszkodzi zrobić samo diagnostykę (opis na forum) - skoro kable świece itp. wymienione to możliwe że sonda lambda się kończy.

Pozdr.

MaG
31-07-08, 15:26
A nie wyszło by to na komputerze, że błąd sondy lambda?

lukaskus
31-07-08, 15:28
Teoretycznie powinno, ale różne rzeczy sie zdarzają

MaG
02-08-08, 11:26
Zrobiłem samodiagnostykę i check świecił się cały czas, z tego co czytałem na formu oznacza to brak błędów. Wczoraj jak jechałem znowu włączyła mi sie kontrolka check ale samochód nie szarpał tylko zaświeciła się na 1 sekundę i zgasła jechałem z 10 km i zaświeciła sie 4 razy. Sam już nie wiem co mam robić

tak sobie pomyślałem że zrobię samodiagnostykę zaraz po tym jak zaświeci sie check może wtedy coś wyjdzie.

Wczoraj jak jechałem to stanąłem na skrzyżowaniu na luzie i wtedy mrugnęła kontrolka check obroty podskoczyły do góry na jakieś 2000-2500i zaraz spadły, może to np. przewód wysokiego napięcia?

A i zrobiłem samodiagnostyke zaraz po tym jak mrugnęła kontrolka check i nie wyszły żadne błędy, check świecił sie cały czas ;-(