Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szyby - dziwna awaria

Lexx
25-08-15, 10:41
Wczoraj w jednym momencie zgłupiało mi elektryczne otwieranie szyb. Objawy są następujące:

a) przestało działać otwieranie/zamykanie szyby pasażera z podłokietnika kierowcy. Szybę można za to uruchomić przyciskiem w podłokietniku pasażera
b) szyba kierowcy nie chce się automatycznie zamknąć/otworzyć do samego końca po przytrzymaniu przycisku w krańcowej pozycji
c) szyby nie otwierają się/zamykają przy wyłączonym silniku pomimo, że kluczyk w stacyjce jest w pozycji I

Ktoś ma jakiś pomysł skąd te dziwne przypadłości?

greku1410
25-08-15, 10:46
Tez to miałem kiedyś jak drzwi rozebralem. Wystarczyło zdjąć klemy z aku i założyć na nowo :)

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Lexx
25-08-15, 11:11
Dzięki - spróbowałem przed chwilą, ale nie zadziałało. Swoją drogą sądziłem, że po odpięciu aku powinien się zresetować zegarek.

artax
25-08-15, 11:38
Swoją drogą sądziłem, że po odpięciu aku powinien się zresetować zegarek.
no bo powinien.Klemę trzeba zdjąć na około 30 min.Jest szansa ,ze pewne ustawienie zostaną przywrócone.(szyby)

agrttc
25-08-15, 14:27
Albo zrób reset sterownika szyb, jest tu gdzies opis na forum, albo na stronce usera trafo :)

Lexx
25-08-15, 14:51
Albo zrób reset sterownika szyb, jest tu gdzies opis na forum, albo na stronce usera trafo :)

Dzięki - o to chodziło. Wystarczyło zrobić reset wg tego opisu i wszystko znowu działa::)

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?143565-Nie-dzialaja-podnoszenie-szyby-pasazera-UFO