Zobacz pełną wersję : Civic VII EM2 Coupe Sprężarka klimatyzacji
Dominik656
20-08-15, 14:12
Witam mam bardzo duży problem jestem na wyjeździe 1600km od domu podczas jazdy usłyszałem dziwny głos pochodzący od sprężarki klimatyzacji.
po podjechaniu na stację samochód strasznie głośno chodzi dokładnie to sprężarka klimy tak mi się wydaje moje pytanie brzmi jak utnę pasek od klimy czy sprężarka nadal będzie pracowała ?? chodzi mi o to by nie buczała ponieważ muszę jakoś wrócić do domu ;//.
wyłacz klime i po problemie
:confused: ucicac pasek >?
Witam mam bardzo duży problem jestem na wyjeździe 1600km od domu podczas jazdy usłyszałem dziwny głos pochodzący od sprężarki klimatyzacji.
po podjechaniu na stację samochód strasznie głośno chodzi dokładnie to sprężarka klimy tak mi się wydaje moje pytanie brzmi jak utnę pasek od klimy czy sprężarka nadal będzie pracowała ?? chodzi mi o to by nie buczała ponieważ muszę jakoś wrócić do domu ;//.
Kolego nie możesz wyrzucić paska gdyż on napędza nie tylko kompresor klimatyzacji, ale również alternator. Kompresor nie będzie pracował jeżeli elektro-sprzęgło nie zadziała więc jeżeli nie możesz wyłączyć klimatyzacji z panelu to zrób to na wtyczce zasilania lub bezpieczniku. Jeżeli twój kompresor wysypał się to napisz do mnie na PW.
Dominik656
21-08-15, 08:45
A pasek do alternatora jest chyba oddzielny tak mi się wydaje gdy odpaleniu samochód to sprężarka zaczyna tak się kręcić i buczec ze hałas nie do zniesienia klima wyłączona nawiew również. .
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
to utnij, przestanie buczeć .. w ogóle bedziesz miał spokój :)
Dominik656
21-08-15, 09:30
A dojade do domu do alternatora jest osobny pasek ?? Pomóżcie mi
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
drevan Ci wyjasnił wszystko, ma spora wiedze w zakresie mechaniki Coupe. napisz do niego na pw. wyciagnij ze skrzynki pod maska odpowiedni bezpiecznik a klima przestanie działac i wtedy bedziesz mogl wrocic do domu w ciszy.