Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem auta na cieplym silniku...

wojtg69
19-08-15, 09:42
Wkurzajacy problem z Moim Ek4...
W takie dni jak ostatnio czyli cieplo i duszno gdy przejade ciut dluzsza trase auto nie odpala... Objawy jakby przekaznik pompy paliwa -znany problem w hondzie lecz slychac cykanie oraz pod długim kreceniu zalewa silnik wiec to nie to pompa paliwa chodzi ... Ale dla pewnosci wymienilem na nowy przekaznik i dalej robi to samo... Zaczynam dostawac juz ****icy przejade 15 km i czekam 20 min az auto ostygnie.... jakies pomysly?

Kriss91
21-08-15, 10:46
Potrafi przerywać w trakcie jazdy? Cewka albo moduł zapłonowy.

wojtg69
21-08-15, 13:41
Podczas jazdy jest wszystko ok . Dopiero po zgasszeniu silnika się wszystko zaczyna

Kriss91
22-08-15, 00:20
Teoretycznie możesz pomierzyć wartości cewki i modułu, ale z tego co słyszałem, nie zawsze daje to odpowiedź odnośnie stanu tych części. Najlepiej byłoby mieć graty na podmianę. Cewka jest najczęściej wymienna między modelami. Co do modułu, trzeba byłoby sprawdzić.

CRX1
22-08-15, 00:43
Padł czujnik temperatury , ten który czyta wartosci do kompa . Jest uwalony i na gorącym odpalasz na ssaniu , dlatego zalewa . Znajdż na schemacie nr i wymień .

rooter666
22-08-15, 09:07
del

wojtg69
25-08-15, 07:15
Padł czujnik temperatury , ten który czyta wartosci do kompa . Jest uwalony i na gorącym odpalasz na ssaniu , dlatego zalewa . Znajdż na schemacie nr i wymień .

hmm a nie zalewa go dal tego ze nie ma iskry i nie przepala benzynki? jak silnik mi sie nagrzeje i probuje odpalic to nie mam napiecia na przewodach wysokiego napiecia . Gdyby ten czujnik temp padl to by chyba bylo napiecie prawda ? doda jeszcze ze samodiagnostyka nic nie wykazala ;/

rooter666
25-08-15, 09:18
zorganizuj sobie cały aparat zapłonowy na podmianke bo to w nim masz problem.