PDA

Zobacz pełną wersję : Em2 Eibach sportline duży problem

Conan
18-08-15, 18:21
Witam,
założyłem spreżyny sportline.. Problem w tym, że lewa strona (przód i tył) jest niżej niż prawa, przez co auto znosi na lewo. Ustawienie zbieżności nie pomogło, miał ktoś coś podobnego?

mlawa85
19-08-15, 06:40
Nie slyszalem o podobnym problemie na tym forum :) jaka jest sprawnosc amortyzatorów?? czy zostało wszystko dobrze poskladane podczas montazu??

Conan
19-08-15, 18:04
Nie wiem, auto robił magik.. co do amorów to powiedział, że są ok.. tyle wiem, sam nie mam jak to posprawdzać.

mlawa85
19-08-15, 19:36
no to pojedz na stacje kntroli pojazdow i niech Ci sprawdza, na oko to chlop umarl :)

rav7
19-08-15, 21:04
nowe sprinigi czy zjezdzone? mam u siebie to samo, 90% jazdy jezdze sam, poprzedni wlasciciel to samo i auto jest 6mm nizej z lewej strony niz z praej ale nie mam takiego problemu ze sciaganiem. Po prostu kazde springi maja tak ze z czasem siadaja, to samo mialem w poprzednim aucie, przez 5 lat mialem springi obnizajace a przed sprzedaza auto bylo dobry centymetr z lewej nizej niz z prawej, mowie tu o jezdzie raczej w samotnosci przez 90%czasu, auto wtedy stale ma wieksze obciazenie na lewa strone. Nie wiem czy nie tworze mitow ale tak to sobie wytlumaczylem :) we wrzesniu bede wymianial gorne mocowania amorkow to zamienie springi stronami i zobacze czy cos sie poprawilo, Tobie tez to radze, moze pomoze :)

Conan
19-08-15, 22:04
Springi nowe, od autoryzowanego dystrybutora. Amor padniety bym pewnie, ale oba po jednej stronie... 110kg chyba nie jest w stanie sciągać auta w bok, ... Przed załozeniem spreżyn było jak po stole, 160km/h bez trzymania kiery jechał prosto.