Zobacz pełną wersję : Em2 Eibach sportline duży problem
Witam,
założyłem spreżyny sportline.. Problem w tym, że lewa strona (przód i tył) jest niżej niż prawa, przez co auto znosi na lewo. Ustawienie zbieżności nie pomogło, miał ktoś coś podobnego?
Nie slyszalem o podobnym problemie na tym forum :) jaka jest sprawnosc amortyzatorów?? czy zostało wszystko dobrze poskladane podczas montazu??
Nie wiem, auto robił magik.. co do amorów to powiedział, że są ok.. tyle wiem, sam nie mam jak to posprawdzać.
no to pojedz na stacje kntroli pojazdow i niech Ci sprawdza, na oko to chlop umarl :)
nowe sprinigi czy zjezdzone? mam u siebie to samo, 90% jazdy jezdze sam, poprzedni wlasciciel to samo i auto jest 6mm nizej z lewej strony niz z praej ale nie mam takiego problemu ze sciaganiem. Po prostu kazde springi maja tak ze z czasem siadaja, to samo mialem w poprzednim aucie, przez 5 lat mialem springi obnizajace a przed sprzedaza auto bylo dobry centymetr z lewej nizej niz z prawej, mowie tu o jezdzie raczej w samotnosci przez 90%czasu, auto wtedy stale ma wieksze obciazenie na lewa strone. Nie wiem czy nie tworze mitow ale tak to sobie wytlumaczylem :) we wrzesniu bede wymianial gorne mocowania amorkow to zamienie springi stronami i zobacze czy cos sie poprawilo, Tobie tez to radze, moze pomoze :)
Springi nowe, od autoryzowanego dystrybutora. Amor padniety bym pewnie, ale oba po jednej stronie... 110kg chyba nie jest w stanie sciągać auta w bok, ... Przed załozeniem spreżyn było jak po stole, 160km/h bez trzymania kiery jechał prosto.