Zobacz pełną wersję : d13b2+Blos na d13b7+Blos
Tak jak w temacie,zostac na Blosie czy przejsc na wtrysk?co bedzie lepsze w kwesti ekonomii i mocy?
Przejście na wtrysk + BLOS.
tak myślałem ale wolałem zapytać;)a jak sprawa z parownikiem?mam brc at90e, po przejściu na wtrysk nie będzie za mały?
planuje mpfi z modami(mapa od Jogala, wydech, dolot, wałek od d16z2+kółko y7 leżą już w garazu i czekają na montaż tylko sam to tego nie ogarne, może ktoś chętny pomóc??)nie wiem ile to będzie miało koni a podobno blos lubi parownik z zapasem mocy.
Sa dwa rodzaje tego parownika, slabszy i mocniejszy, roznia sie jedynie srednica dyszy w samym parowniku. Ten mniejszy wystarczy dla B7. Kwestia wysterojenia, tak czy inaczej bedzie znacznie lepiej niz na zwyklej zwezce w dolocie. Mialem ten sam blos w d13 i w d15b7 i nie ma problemow
To super, a jak kwestia przystosowania instalacji do b7,teraz mam I gen LPG,co bede musial zmienic zeby chulalo to na b7?
Emulator wtryskow i opcjonalnie sondy lambda.
Dzieki za info,w temacie LPG nie jestem obcykany,jak przejde na mpfi to rozwiniemy temat i opisze jak fura smiga na Gazie😀