PDA

Zobacz pełną wersję : Nie pali na wszystkie gary.

Buder
29-07-08, 14:16
Witam posiadam Honde civic v gen silnik 1,5 D15b7. Auto nie pali na wszystkie gary na niskim obrotach(jak wejdzie na wyzsze obroty już jest ok), również silnik drga na niskich obrotach(jak na przykład stoje na światłach), wymieniłem przewody, świece, aparat zapłonowy. Ktoś może miał taki problem?? Proszę o pomoc.

daniel_2007
29-07-08, 14:35
może pompa paliwa nie domaga ściśnij wężyk przelewowy paliwa albo go zagnij i zobacz wtedy co się będzie działo. a

piotrstrojek
29-07-08, 14:42
Wiesz co - poobserwuj czy zawsze jest to ten sam cylinder czy - ta przypadłość dotyczy wszystkich - sprawdź na który nie pali... może wtrysk jest zamulony - nalej do paliwka STP - może pomóc...

boro
30-07-08, 00:21
Ja miałem podobny problem z hanią, ale u mnie pojawiło się to po wlaniu STP. wywalało mi błąd 72. Po sprawdzeniu ciśnienia na cylindrach okazało się, że nie trzyma na 2. Po pogonieniu jej na trasie przeszło jej to, także u mnie prawdopodobnie gdzieś jakiś syf podstawił zawór. Może u ciebie jest podobnie. Ja też po kolei sprawdzałem zapłon, świece, wtryski.

Buder
30-07-08, 10:34
Dzięki za odpowiedzi. Jak dojdę co jest nie tak napisze.

marcin_mlody
01-08-08, 00:30
Dokładnie mam ten sam problem tylko że w d13b2. Też ten problem pojawił się właśnie po zalaniu baku tym całym STP, może nie odrazu ale po jakimś czasie dopiero i jak narazie zmagam się z tym cały czas ;/ Jeżeli ktoś już to przerobił to prosiłbym o jakies info