PDA

Zobacz pełną wersję : Czy da sie zamontować LPG do silnika 1.4

piotr.mikusz
16-08-15, 17:01
Witam

Czy można zainstalować LPG do silnika 1.4 jak tak jaką instalacje polecacie i gdzie zamontować mam na śląsku
Posiadam dwie Hondy Civic. Jedną w Polsce a druga w Azji u rodzinny. Mam oby dwa auta z tego samego rocznika 2013 i mogę powiedzieć jedno jakoś wykonania aut w europie jest tragiczna w stosunku do AZJI.

dzejan
20-08-15, 20:03
Witam

Czy można zainstalować LPG do silnika 1.4 jak tak jaką instalacje polecacie i gdzie zamontować mam na śląsku
Posiadam dwie Hondy Civic. Jedną w Polsce a druga w Azji u rodzinny. Mam oby dwa auta z tego samego rocznika 2013 i mogę powiedzieć jedno jakoś wykonania aut w europie jest tragiczna w stosunku do AZJI.

Pewnie można. Do 1.8 można na pewno. Jest jeden warsztat w Chorzowie, gdzie montują też do Hond i pracuje tam gość, który sam jest tzw. hondziarzem, więc zaufanie można mieć.

cosmo-pl
27-08-15, 17:39
Można spokojnie. O montaż popytaj na forum specjalistycznym, np lpg-forum. Możesz założyć droższą BRC Sequent, albo składaną z podzespołów. Liczy się poprawny montaż i wystrojenie. BRC ma droższy serwis, ale wszystkie graty zgrane od jednego producenta. Ze składaków polecam Ci STAGa albo KME, najlepiej latającego po OBD do tego auta. Jakiś porządny parownik np KME TUR i wtryski Barracuda (wszystko polskiej produkcji) oraz wlew pod klapką paliwa. Tańszy zestaw na dzień dobry i o połowę tańszy w serwisie, przy tym tak samo dobry. Co do samego auta, to ja polecam Ci jedynie świece wymienić wcześniej, najlepiej na takie do LPG i regularnie kontrolować luz zaworowy, wcześniej niż to przewidział producent auta, tak przynajmniej o 1/3. Nie powinno być problemów.

Rudachi83
20-09-15, 20:36
Jeżeli szukasz na śląsku to polecam silesia cars w Katowicach. Z forum ww można poczytać o nich bardzo dobre opinie. Mają w galerii przykład zrobionej hondy IX dlatego tez u nich będę robić.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka