PDA

Zobacz pełną wersję : Civic IX 5D 1,8L 2012 - blackout - nie reaguje na nic

CashALot
13-08-15, 09:25
Witajcie,

dziś po raz pierwszy mam jakikolwiek problem z moją Hondą - wcześniej nie miałem żadnej kontrolki, żadnych awarii, wszystko grało.
Dziś nie mogłem otworzyć drzwi z pilota, otworzyłem z kluczka, w stacyjce na kluczyk zero reakcji - ciemność. Autem jeździłem raptem dwa dni wcześniej i było wszystko ok.
Macie pomysł co to może być?

Pozdrawiam,
M.

greku1410
13-08-15, 09:46
Akumulator - rozładowany albo klemy nie stykają. Kiedyś w lanosie jak kuna przegryzla kable to tak miałem - warto sprawdzić na poczatek

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Rikoo
13-08-15, 10:35
akumulator

CashALot
13-08-15, 10:45
Ok, dzięki. Akumulator to była pierwsza myśl, ale auto jest w miarę nowe i regularnie użytkowane, więc trochę mnie to zdziwiło. Nic gorszego jak rozumiem? Kamień z serca, dzięki.

cyborgwrc
13-08-15, 11:56
Zmierz napięcie na klemach akumulatora i będziesz wiedział czy się rozładował czy też nie.

dzejan
13-08-15, 14:01
Ok, dzięki. Akumulator to była pierwsza myśl, ale auto jest w miarę nowe i regularnie użytkowane, więc trochę mnie to zdziwiło. Nic gorszego jak rozumiem? Kamień z serca, dzięki.

Napisz , co stwierdziłeś. Akumulator tak sam siebie nie mógł paść, chyba że należał do tego ułamka procenta wadliwych. Inne możliwości, to kuna lub zostawiłeś włączone przednie lampki (te w środku).

martin_
16-08-15, 21:54
Kiedyś spotkałem się z podobnym przypadkiem w innej marce - pojawiało się bardzo sporadycznie, a wystarczyło zamknąć i otworzyć jeszcze raz i już grało - winny był alarm.
Jeśli z akumulatorem wszystko gra może być kwestia właśnie alarmu.