PDA

Zobacz pełną wersję : padły wskazówki obrotomierza po zamontowaniu tarcz INDIGLO.

makolasek
12-08-15, 21:33
Tak jak w temacie, mam pewien dylemat. Zamontowałem tarcze zgodnie ze wszystkimi wskazówkami, świecą się etc, ale wskazówka obrotomierza nagle przestała działać. Na początku wszystko było elegancko, latała jak trzeba nawet po zamontowaniu, w pewnym momencie jak ruszyłem z parkingu zatrzymała się na 0, stuknąłem w plastik i się ruszyła, działała znów dobrze, więc to olałem, ale na drugi dzień (tj. dzisiaj) po prostu umarła, żadne stukanie, nic nie pomaga, zatrzymała się na 0 i nie idzie nic w górę. Nie wiem czy ma znaczenie fakt, że lakierowałem je również lakierem fluorescencyjnym, jednak powątpiewam by był to powód dla którego przestałaby działać, ponieważ tak jak napisałem jeszcze wczoraj świeżo po zamontowaniu latała na prawdę elegancko. Liczę na pomoc.

LEMS
12-08-15, 22:37
Gdyby lakieru bylo za duzo to wskazania przeklamuja. Wszystko z umiarem.
Cokolwiek wyjmowales, odkrecales przy obrotomierzu? Moze przy odpinaniu wtyczek ktorys z przewodow nie laczy? 1 Krok-sprawdz wtyczki. 2-sciezki z tylu zegarow. Nie wiem czy maja znaczenie ;)

makolasek
13-08-15, 01:08
nic nie robiłem przy obrotomierzu, ale jutro rozkręcę zegary tak dla pewności, dzisiaj kumpel uderzył mi w deskę rozdzielczą z piąchy i obrotomierz zaczął działać.. jestem ciekaw co tam się porobiło XD

Tiga
13-08-15, 18:27
Moze pomoc porządne czyszczenie konektorow wtyczek i gniazd.