PDA

Zobacz pełną wersję : Honda D13B2 dławi się od 3,5tyś rpm

Kartonik
12-08-15, 18:51
Cześć

Posiadam Honde Civic V gen. z silnikiem D13B2 i mam pytanko odnośnie dławienia się silnika od około 3,5 tyś rpm otóż autko na ssaniu i też po nagrzaniu dławi się od 3,5 tyś rpm przy wciśniętym pedale przyspieszenia w podłogę. Odpowiedzi szukałem u sprzedającego samochód oraz na wysukiwarce google, pytaniu mechanika i nie doszedłem do przyczyny tego. Mam włożony drugi silnik ponieważ na poprzednim obróciła się panewka i od czasu włożenia drugiego silnika jest ten problem włożyłem gaźnik, silnik krokowy, aparat zapłonowy z przewodami z poprzedniego silnika tam wszystko działało ok.

Głównie chodzi mi o znalezienie przyczyny dlaczego silnik dławi się od 3,5 tyś rpm?

Tiga
12-08-15, 20:03
Na 'samwpierw' przychodzi mi uszkodzenie jakiegos przewodu podcisnieniowego, ew. gdzies cos jest inaczej podlaczone.

delek
12-08-15, 20:13
Może być przytkany rozpylacz (no dysza) drugiej przepustnicy. Przepustnica się otwiera, a paliwa mało.

Kartonik
14-08-15, 15:50
Jedno podciśnienie było nie tak podpięte. Teraz jak auto stoi na biegu jałowym i da się trochę gazu to tylko na początku słychać zadławienie ale już nie dławi się po 3,5 tyś rpm.
Mam zaślepione podciśnienie nr 3 i połączoną bezpośrednio membranę drugiej przepustnicy z gaźnikiem.