PDA

Zobacz pełną wersję : Nietypowy problem (silnik lub elektryka trudno powiedzieć) pomocy!

m3l4s
28-07-08, 19:54
Witam
Do niedawna byłem szczęśliwym posiadaczem Civica V D13B2, Juz nie jestem taki szczęśliwy ponieważ pojawił się problem:
- Podczas jazdy traci zaplon (silnik przestaje pracować, a wszystkie zagary idą w dół światła sie pala radio gra tylko zaplon i zegary nie działają po czym znowu po chwili zaczynają działać)
Juz sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i są ok a stało sie tak w sumie jak troszke ja pocisnałem na trasie najpierw przestaly sie krecic licznik kilometrów ale wszystko inne działało teraz coraz częściej w różnych momentach gaśnie i nie da rady nic zrobic po czym po ok 30 sek odpala spowrotem. Nadmieniam że nie zakatowałem jej nie leci mi biały dym ani nic takiego. Nie wiem co robic moze miał ktos z was taki problem, prosze o pomoc.

radko_
28-07-08, 20:31
A co sie wtedy dzieje z kontrolkami? zapala sie od ladowania i smarowania czy ciemno jakbys zaplon wylaczyl?

Na poczatek sprawdzil bym stacyjke.

m3l4s
28-07-08, 23:20
Kontrolki wszystkie gasna jakby coś ze stacyjka bylo nie tak, Przed chwilą robiłem samodjagnostyke i wyskakuje mi kod 10 (czujnik temp powietrza dolotowego) ale wątpie zeby to byla przyczyna. Myslalem że to stacyjka i podczas jazdy na nierównosciach cos nie styka ale podczas zapalonego silnika stukam w nia pukam i nic nie gasnie

Skoti
29-07-08, 00:39
Dziwne jakby nic nie działało to bym powiedział klemy z akumulatora ale światła masz. dziwne że kontrolki nie świecą a lampy tak

radko_
29-07-08, 01:41
To ze lampy nie swieca to druga para stykow jest od swaitel, a zrobili dwie pary stykow bo zapewne jak krecisz rozrusznikiem to gasna swiatla.

na 90% stacyjka, a dla wszystkiego sprawdzic kostki przy stacyjce czy nie nadpalone.

_Z_I_K_
29-07-08, 14:49
mialem ten sam problem odsunalem troche fotel kolanami przestalem wadzic i jak reka odjal

m3l4s
29-07-08, 19:45
Ech próbowałem kolana co prawda już nie bolą ale problem został.

nowynowy
20-01-11, 22:05
Witam. Odgrzeje ten temat. Ja mam problem z VIgen D16Y7 coupe. Podczas jazdy Honda zgasła. Zaświeciła się ikonka z kluczykiem (chyba immo) reszta działa, nawiewy, światła, radio itp. Zjechałem na pobocze i próbuje odpalać. Zaczyna kręcić, słychać że zaskoczył silnik, puszczam kluczyk i gaśnie, zostawiając tylko kontrolkę z zielonym kluczykiem. Dopiero po kilkunastu niecenzuralnych słowach i kilkudziesięciu razach kręcenia zaskoczyło. Myślę, że to wina stacyjki, miałem kiedyś breloczek do kluczyka, o który wadziłem kolanem i zauważyłem, że potrafiłem w ten sposób zgasić silnik bez kręcenia kluczykiem... Da się to jakoś naprawić? Czy tylko wymiana stacyjki wchodzi w grę? Pomoże ktoś? :confused:

Chipsy2
20-01-11, 23:43
Może wystarczy kostka stacyjki ale tu pewien nie jestem .