Zobacz pełną wersję : Problem z wiązką dochodzącą do drzwi lewych EJ9
Witam!
Miałem problemy z szybami. Odpiąłem kostkę dochodzącą do drzwi od strony zawiasów i prawie wszystkie kable są pourywane. Posiada ktoś może jakiś klucz który kabel ma być w którym miejscu tej wielkiej kostki? Pourywały się przy samej kostce i jest dupa blada
Nie łam się. Nie jest najgorzej. To tylko horror :p
wykręć kostkę z drzwi, wysuń trochę i patrz jakie kolory przewodów wychodzą. Rób tak dz przewody o takich samych kolorach były po drugiej stronie kostki (tej od kabiny strony). Lataj wszystkie przewody. Wszystkie. Ja ze dwa lata temu łatałem tylko te urwane a te które wyglądały dobrze zostawiłem w spokoju i znów czeka mnie ta zabawa bo czasem głośnik przerywa (gdy mam otwarte drzwi). Tym razem poprawie wszystko jak należy. 2 - 3h roboty. Polecam zdjąć błotonik i robić na zamkniętych drzwiach (tak się mi przynajmiej kolarzy).
kazik2_h9w3
05-08-15, 22:45
Zgadza się najprościej zdemontować blotnik oszczędzi to sporo k...w
Dzięki! A jest jakiś patent żeby łatwo wyjąć tą kostkę wewnątrz drzwi?
Jest. Wystarczy wsadzic reke do srodka drzwi i nacisnac na 2 zatrzaski na gniezdzie. Przynajmniej tak to sie odbywa w Vg jezeli dobrze pamietam