Zobacz pełną wersję : Zlecę wymianę przegubów zewnętrznych
Jak w temacie, samochód to Civic Aerodeck 1998r. 1,5 LSi 114 KM D15Z8 z ABS, przeguby 32x26 mm (nie posiadam przegubów), interesują mnie oferty z Mokotowa, Ursynowa lub Wilanowa. Ewentualnie proszę o namiary na dobry warsztat w tych okolicach. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Idź z takim ogłoszeniem na dział regionalny gdzie uzyskasz większy odzew
W ciemno stwierdzę, że w dziale mazowieckim mają tematy z warsztatami polecanymi i takimi których unikać ;)
Jak w temacie, samochód to Civic Aerodeck 1998r. 1,5 LSi 114 KM D15Z8 z ABS, przeguby 32x26 mm (nie posiadam przegubów), interesują mnie oferty z Mokotowa, Ursynowa lub Wilanowa. Ewentualnie proszę o namiary na dobry warsztat w tych okolicach. Z góry dzięki za odpowiedzi.
A co tu zlecać. Mechaników niema w okolicy? Wymiana przegubu to nie fizyka kwantowa podjedz do warsztatu i poproś o wymianę. Za robotę nie powinni wziąć wiecej niż 50-80zł na stronę.
@MikeFoto - nie wiem skąd wziąłeś koszty robocizny, w okolicznych warsztatach koszt wymiany przegubu na stronę zaczyna się od 120 zł do 150 zł.
to ładne ceny, u mnie 50 zł przegub lub cała półośka (gotowa, nie do składania)
@MikeFoto - nie wiem skąd wziąłeś koszty robocizny, w okolicznych warsztatach koszt wymiany przegubu na stronę zaczyna się od 120 zł do 150 zł.
Takie ceny są w moich okolicach. Wiem ile płaciłem :)
Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
No sory ale jak ktoś wola 150 zł za wymianę przegubu zew co trzeba odkręcić 3 śruby to się chyba z ch*** na łby pozamieniał :)
bartek_levis
07-08-15, 13:41
może i 3 śruby ale problemy zaczynają się już przy odkręcaniu nakrętki trzymającej przegub w piaście (często się mocno zapiekają), potem rozpiąć sworzeń, o tym jak ciężko czasami zdjąć przegub z półosi wie każdy kto to sam u siebie to osobiście robił, więc jak idzie źle to pół dnia w plecy. co mnie nie dziwi że takie są stawki, mam zaprzyjaźnione warsztaty i cena oscyluje w granicach 100-150 zł za sztukę, ale to domena dużych aglomeracji gdzieś dalej pewnie będzie taniej, a jakość hmmm różnie bywa, ja polecam skorzystać ze sprawdzonego warsztatu i kupić dobre markowe przeguby z gumową manszetą, bo jak ktoś spartoli robotę albo założy badziewne przeguby to zabawa od nowa i kolejne koszty
No sory ale jak ktoś wola 150 zł za wymianę przegubu zew co trzeba odkręcić 3 śruby to się chyba z ch*** na łby pozamieniał Tylko niekiedy sworzen zwrotnicy pusci po jednym puknieciu mlotkiem, a niekiedy meczysz sie godzine, tak samo ze sciagnieciem przegubu z poloski.
Ile to kosztuje w warsztacie to nie mam pojecia,(sam robie), i zazwyaczaj 2-3 godziny to zajmuje w garazu . za 50 zl raczej by mi sie tego komus nie chcialo robic.
Tylko niekiedy sworzen zwrotnicy pusci po jednym puknieciu mlotkiem, a niekiedy meczysz sie godzine, tak samo ze sciagnieciem przegubu z poloski.
Ile to kosztuje w warsztacie to nie mam pojecia,(sam robie), i zazwyaczaj 2-3 godziny to zajmuje w garazu . za 50 zl raczej by mi sie tego komus nie chcialo robic.
Nie popadajmy w paranoje, każdy warsztat ma ściągacz żeby sobie zwrotnica lekko zeszła :) nie trzeba prać młotkiem, jak tak dalej pójdzie to zaraz napiszemy że za zdjęcie i założenie koła żeby sprawdzić stan tarcz 30 zł nalezy się jak nic.. zejdzmy na ziemię albo zmień warsztat bo rzeźbią strasznie... ja za wymianę sprzęgła zapłaciłem 240 zł i jeszcze rachunek dostałem a jest przy tym "trochę więcej" pracy
Sam w aucie wymieniam, ale za 50 zl bym nie podjal sie raczej wymiany przegubu u kogos :D
Sam w aucie wymieniam, ale za 50 zl bym nie podjal sie raczej wymiany przegubu u kogos :D
Zarobkowo pewnie nie, ale przy piwku w aucie kumpla, to czemu nie? ;) Co do samej wymiany, to wystarczy tylko górny sworzeń rozpiąć i idzie przegub wymienić. Porządne warsztaty mają ściagacze i trwa to chwilę. Sam na wymianę dolnych sworzni potrzebowałem półtora godziny na stronę, a robiłem to 1 raz.