Zobacz pełn± wersję : EM2 uszczelka pokrywy zaworów OEM gdzie kupić?
Czy kto¶ z forumowiczów wie gdzie mógłbym kupic uszczelkę pokrywy zaworów do EM2? Nie mam zamiaru montować zamiennika bo na 100% bedzie przeciekać, a nie moge znaleĽć nigdzie OEM. :)
Czy kto¶ z forumowiczów wie gdzie mógłbym kupic uszczelkę pokrywy zaworów do EM2? Nie mam zamiaru montować zamiennika bo na 100% bedzie przeciekać, a nie moge znaleĽć nigdzie OEM. :)
Podaj mi numer VIN powiem Ci ile kosztuje OEM.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
bunkerites
01-08-15, 14:06
Nie zdziw sie jak Ci oem pęknie po paru dniach.A oem na haparts kosztuje 55 zl.
Nie zdziw sie jak Ci oem pęknie po paru dniach.A oem na haparts kosztuje 55 zl.
Możesz mi podać link do haparts? Szukam i nie mogę tam znaleĽć. Dlaczego oem miałaby pękn±ć?
a dlaczego zamiennik miałby przeciekać? :)
Miałem w VI gen. i po krótkim czasie zaczęło ciekn±ć :) Nałożyłem silikon to wysokich temperatur ale i tak nic nie dało :)
bunkerites
01-08-15, 22:38
Napisz do haparts.Na stronie maja moze 2 % asortymentu.Co do zamienników.Od kiedy mi pekla nowka oem,kupuje zamiennik za 35 zl i nie mam problemow.A zamiennik wsadzalem juz 5 raz
Sivy Ci ogarnie. Ja brałem od niego ale ceny nie powiem bo brałem cały zestaw uszczelek góry silnika.
Ja mam oem i nic nie pęka. Trzeba dobrze założyć. A jak kto¶ chwali zamiennik i pisze do tego że wymieniał 5 razy to raczej pierwsze zdanie przeczy drugiemu.
może zamiennik 5 razy i każdy w inny aucie, albo kolega wymienia co regulację zaworów uszczelkę choć to nie jest konieczne, nie chodziło raczej że wymieniał 5 razy bo mu cieknie.....
michal9049
03-08-15, 12:48
Ja wsadzałem OEM uszczelkę przy regulacji zaworów. OEM wyszła mnie 45 zł. Nic nie cieknie i się nie poci.
bunkerites
03-08-15, 16:50
Wymieniam co regulacje zaworow.
Krzysztof1969
03-08-15, 19:23
Ja kupiłem Reinz komplet i jest ok nic nie cieknie. Trzeba j± dobrze założyć pamiętaj±c że silikon daje się w zakolach pokrywy.
I lekko dokręcić, zaledwie 10-12Nm kluczem dynamometrycznym.
Chyba sprawdzę reinz :) dzięki za odpowiedzi :)