PDA

Zobacz pełną wersję : soczewki do lamp

januwek
30-07-15, 19:42
Hej chce włożyć soczewki do lamp od civica 6 gena. Kupiłem bi-soczewki ze skody roomster i maskownice. Ma ktoś jakieś foty jak to włożyć? mam to przykleić do odbłyśnika? jak tak to czy? przykręcić? Soczewka ma płaskie mocowanie a odbłyśnik nie jest płaski boje się że jak przewierce otwór i będę skręcać to odbłyśnik pęknie i soczewka nie będzie się trzymać:/ i kolejna sprawa lampy idą w czarny mat całe co z postojówką zrobić? Mam na tyle duże maskownice że pewnie zakryją seryjną postojówke. Jest sens mocować ją dalej? Czy bez srebrnego odbłyśnika będzie to jakoś wyglądało? Z góry dzięki za rady... aha i gdzie kupić klej do lamp? czy na klej do szyb mogę skleic lampy? czy za jakiś czas jak będę jeszcze raz potrzebował rozkleić to klej do szyb puści od opalarki tak jak oryginalny klej?

butler.gdansk
01-08-15, 11:17
Na postojówki możesz jakieś ringi wokół soczewek sobie zrobić.l

Infi
02-08-15, 07:06
zamiast ringow wloz sobie w tyl soczewki jakiegos power leda ktory bedzie podswietlac soczewke

embargo
04-08-15, 08:57
Generalnie potrzebujesz tych produktów:
- wiązka h4 aby poprawnie funkcjonowały: https://hidretrofit.pl/sklep/wiazka-h4-rozbudowana/
- klej butylowy aby skleić lampy poprawnie : https://hidretrofit.pl/sklep/klej-butylowy/
- zestaw montażowy aby sensownie zamontować projektory: https://hidretrofit.pl/sklep/zestaw-montazowy-soczewek/

piotrek094
04-08-15, 17:50
wrzuć zdj jak będziesz miał gotowe ciekawi mnie efekt końcowy

fełtek
04-08-15, 19:10
Hej chce włożyć soczewki do lamp od civica 6 gena. Kupiłem bi-soczewki ze skody roomster i maskownice. Ma ktoś jakieś foty jak to włożyć? mam to przykleić do odbłyśnika? jak tak to czy? przykręcić? Soczewka ma płaskie mocowanie a odbłyśnik nie jest płaski boje się że jak przewierce otwór i będę skręcać to odbłyśnik pęknie i soczewka nie będzie się trzymać:/ i kolejna sprawa lampy idą w czarny mat całe co z postojówką zrobić? Mam na tyle duże maskownice że pewnie zakryją seryjną postojówke. Jest sens mocować ją dalej? Czy bez srebrnego odbłyśnika będzie to jakoś wyglądało? Z góry dzięki za rady... aha i gdzie kupić klej do lamp? czy na klej do szyb mogę skleic lampy? czy za jakiś czas jak będę jeszcze raz potrzebował rozkleić to klej do szyb puści od opalarki tak jak oryginalny klej?
W mnie w temacie możesz odnaleźć jak soczewki ze Skody Roomster do siebie rzeźbiłem .
Ja użyłem maskownic z Hidretrofit. Cena kosmos,mało tego,montując je rękami na brzegach zlazł chrom. Nie polecam maskownic GetlinGun (czy jakoś tak) z racji ceny i jakości.

januwek
06-08-15, 08:54
myśle że tych wiązek nie będę potrzebować. soczewki mam na żarówkę h7 chyba i chce soczewki ale bez xenona. więc mase do masy, mijania pod żarówkę a drogowe pod plus od przesłony podłączam. Dobrze myśle? aha czy oprócz sklejenia szczelnie lampy to potrzebuje szczelnie zrobić między soczewką a osłoną i miedzy osłoną a odbłyśnikiem żeby nic nie parowało? Czy tył lampy musze uszczelnić??

i czy lampe malować na czarno zwykłym sprayem? zmatowić i trysnąć czy jakiś do tłumików na wysoką temperaturę? podkładu chyba nie trzeba by były pod chrom podkładowane?

wlodi893
22-08-15, 21:33
Ja użyłem maskownic z Hidretrofit. Cena kosmos,mało tego,montując je rękami na brzegach zlazł chrom. Nie polecam maskownic GetlinGun (czy jakoś tak) z racji ceny i jakości.

Ja tez mialem problem z tymi maskownicami. Po malych komplikacjach podczas montazu rowniez zszedl z nich ten "chrom", praktycznie w calosci...
Nie wiem jak z reszta tych maskownic, ale te akurat jakoscia wykonania nie grzeszą.

embargo
24-08-15, 08:28
Trzeba na prawdę mocno się postarać aby zetrzeć warstwę metaliczną z osłon, przede wszystkim tłuste ręce się do tego przyczyniają lub czyszczenie osłon chemikaliami. Zalecamy stosowanie rękawiczek jeżeli ktoś ma taką potrzebę, nawet tych lateksowych.

januwek
12-09-15, 01:31
dobra soczewki ogarnąłem. wiązke kupiłem identyczną jak z hidretrofit http://allegro.pl/okablowanie-wiazka-bi-xenon-h4-h-l-bixenon-kable-i5216584498.html kupiłem tu bo mam blisko do sklepu. po podłączeniu nie działają :( mam teraz żarówki h7 (zwykłe a nie xenon) z wiązki kostkę h4 wpinam w jedną h4 z auta, kabel z bezpiecznikiem bezpośrednio do aku i zostają mi żarówki do podłączenia. do każdej są 2 cienkie kable z kostką (kostkę obciąłem i podłączyłem do przesłon) i jeden grubszy czerwony to + do h7 i dodatkowo daje - od h7 do budy. Żarówki wcale nie świecą a przesłony działąją jak powinny. Co robię źle??

Kusi_
12-09-15, 19:37
Co do postojówek to rzeczywiście jest problem bo mam lampy robione w hidretrofit i niestety ale prawie ich nie widać, trzeba by było dać jakieś na prawdę mocne ledy żeby to chociaż jakoś lekko świeciło bo na przeglądzie koleś nawet nie czepiał się o całe lampy ale o postojówki już tak.