Zobacz pełn± wersję : Klimatyzacja odgrzybianie
Witam, Chce sobie sam odgrzybić klimatyzacje tzn. jakim¶ ¶rodkiem w spreju, bo nie muszę nabijać czynnika, bo działa tylko chodzi mi o zapach z nawiewów macie jaki¶ sprawdzony ¶rodek i jak to zrobić dobrze.
Witam, Chce sobie sam odgrzybić klimatyzacje tzn. jakim¶ ¶rodkiem w spreju, bo nie muszę nabijać czynnika, bo działa tylko chodzi mi o zapach z nawiewów macie jaki¶ sprawdzony ¶rodek i jak to zrobić dobrze.
Wyci±gasz filtr kabinowy, kupujesz 3 puszki tego ¶rodka - http://allegro.pl/autoland-odgrzybiacz-do-klimatyzacji-klimy-200ml-i5261198825.html . W auchanie był ostatnio za 9,99zł/szt :D
Instrukcja: odpalasz auto,wł±czasz klimę,obieg zamknięty,nawiew na max, 'odpalasz' 3 puszki na raz.zamykasz i zostawiasz tak auto na godzinę.
Sprawdzone w 2 autach,przykry zapach nie powrócił. Od razu mówię: jedna puszka nic nie da, może dwie tak ale ja zastosowałem 3 na raz i jest mega efekt :D
bartek_levis
28-07-15, 12:49
ja polecam piankę do odgrzybiania CRC nie jest tania ale skuteczna albo ozonowanie też załatwia sprawę, obie opcje testowałem i byłem zadowolony :)
Spryskuje się tez tam gdzie filtr kabinowy czy nie ?
bartek_levis
29-07-15, 10:37
wszystkie nawiewy, podszybie i tam gdzie filtr