Zobacz pełną wersję : Samochód do oceny przed zakupem
Hej,
potrzebuje kupić samochód koniecznie w Norwegii.. Znalazłem jedno ciekawe ogłoszenie tylko zastanawia mnie fakt niskiej ceny, Ogolnie 1 kr to około 50 gr więc auto kosztuje 10000zł, na tle innych wypada zdecydowanie jako okazja. Proszę o ocene
Auto w okazyjnej cenie za 10 tys
http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=61824657
Drugie auto natomiast cena to 23 tys
http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=61521920
bunkerites
27-07-15, 22:50
Cena okazyjna 10tys bo przedlift w 1.4 który nie ma mocy.Muł jak Matiz.A drugi to 1.6 polift z w miare dynamicznym silnikiem gdzie wyprzedzanie nie będzie problemowe jak w 1.4 90km bez vteca
Wydaje mi się ,że to nie wystarczający powód do ceny o połowe niższej.
To że 1.4 jest jaki jest to wiem, mam tą samą moc co prawda w 6 gen a tu jest 7 więć lepiej na pewno nie będzie ale jestem z tym pogodzony/ Norwegia jest jaka jest limit prędkości 110km na autostradzie robi swoje, nie szukam rakiety. Auto dla dziewczyny do jazdy po mniejszym miasteczku.
Interesuje mnie ocena głównie zdjęć
Dodatkowo rozumiem taki przebieg na tym aucie wrażenia nie robi ? Głównie ważne żeby blacharka była okej bo silnikiem zajmą się Panowie z MorowiCar w razie potrzeby. Nie oczekuje ,że za tą cene silnik będzie igła
Ze zdjęć nikt Ci auta nie oceni.
Akurat 3 tygodnie temu kupiłem vii dałem trochę więcej ale zobacz jaki stan podwozia.(mam temat w dziale VII)
bunkerites
28-07-15, 12:08
Napisałem ci ze przedlift i tyle one kosztują.Jeszcze jest bity w lewy blotnik.
Przód czy tył ? Jest znacząca różnica między przed a po liftem ? mam na myśli tylko sprawy techniczne bo to ma być dupowód i jak na Norwegie przystało Ciepło w Dupe wóz
Na zakupy oczywiście z miernikiem się wybieram
picasso2000
29-07-15, 01:02
Sytuacja między 1.4 a 1.6 wygląda trochę inaczej bo 1.6 też rakietą nie jest ale pozwala już na w miarę sensowne przyspieszenie i wyprzedzenie, a pali tyle samo co 1.4, zawsze to mniej wyżyłowany silnik. Zwróć uwagę na łożyska skrzyni biegów. W przypadku 1.6 dostajesz koła zimowe na dość fajnych felgach.
Po zdjęciach nigdy nie odważyłbym się samochodu oceniać. Można ocenić jedynie ogólniki ale nie kwestie decydujące o zakupie bo to dopiero zobaczyć można na żywo, a nie na fotografiach w niskiej rozdzielczości. I faktycznie jest wgniotka w lewym przednim błotniku z przodu w przedlifcie, ale mogła powstać w różnych okolicznościach bo nie widać jakiegoś przytarcia. Elektryczne szyby tylko z przodu.
Przedlifty z 2003 u Nas chodzą nawet po 13 000 w dobrym stanie.
ja za włocha z 2001 tyle dałem plus opłąty