Zobacz pełną wersję : EM2 D17A8 buczy po gwałtownym dodaniu gazu i inny problem
Od praktycznie samego kupna em-ki zastanawiało mnie buczenie po gwałtownym dodaniu gazu. Na pewno nie jest to normalne ponieważ znajomy mając VII w sedanie nie ma takiego przypadku. Nie wspomnę, że jadąc autostradą lub ogólnie mając prędkość powyżej 120km/h silnik chodzi głośniej niż w innych. Słychać bardzo to buczenie. Nie mam z nim żadnych problemów, jedzie tak jak powinien lecz denerwuje mnie to buczenie. Za miesiąc wymieniam sprzęgło ponieważ się ślizga oraz łożyska. Gdzieś kiedyś przeczytałem, że może to być jakieś łożysko w skrzyni. Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy pod przepustnicą nie powinna być jakaś uszczelka? Zauważyłem ostatnio, że gdy zgaszę auto to po zgaszeniu słychać przez pół sekundy jak zasysa powietrze. Nie przypominam sobie, żebym w innych autach to słyszał :)
bunkerites
25-07-15, 09:53
Buczy kiedy wcisniesz sprzęgło ?
Nie. Tylko kiedy wcisnę gwałtownie pedał gazu.
Na 90% ma stozek... Zaloz seryjny dolot i po problemie :)
Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
Nie mam :D Fabryczny dolot. Przy 4k obr. jadąc normalnie na np. 5 biegu silnik zaczyna lekko buczeć.
a wkładkę masz jakaś sportowa w dolocie ?
buczeć tzn. ?
ze głośno w środku ?
Nic sportowego nie mam. Silnik buczy, głośno chodzi. Postaram się to nagrać. Może to tłumik? Niektóre progi są czasami szlifowane przeze mnie :D
bunkerites
26-07-15, 18:32
Sprawdz dobrze połączenie kolektora z katem.Tam często buczy
Nie. Tylko kiedy wcisnę gwałtownie pedał gazu.
Moja też czasem buczy jak wcisnę mocniej gaz i później chodzi obrażona do następnego dnia, jeśli nie przestane, ale na drugi dzień śniadanie do pracy już zrobi ;)
A tak na serio to możesz mieć walniętą którąś poduchę od silnika i jak mocniej wciskasz to się opiera silnik o mocowanie (bez gumy i przenosi drgania i buczy).
Też mi się wydaje, że mam walniętą łapę przy wspomaganiu bo wygląda tragicznie. Czy łapa od silnika może pukać na mocniejszej dziurze? Jak można sprawdzić czy guma w łapie jest walnięta? :)