PDA

Zobacz pełną wersję : LEDowe oświetlenie podłoża pod lusterkami bocznymi

5gear
22-07-15, 01:57
Dziś u znajomego w VW takie cacko widziałem pierwszy raz w życiu :D Otwierał pilotem z centralnego i na kilkanaaście sekund zapaliły się lampy przednie, oraz najciekawszy chyba bajer LEDy spod lusterek. Praktyczna rzecz by nie wdepnąć w jakieś g... lub kałużę po ciemku.

W mojej EM2 jest fabrycznie zapalana lampka w podsufitówce przy otwarciu centralnego z pilota. Przydaje się by trafić do auta na ciemnym parkingu. Tak sobie pomyślałem czy dało by radę do tej instalacji jakoś podłączyć takie LEDy pod lusterkami? Robił ktoś takie przeróbki?

mlawa85
22-07-15, 06:32
podłaczyc da sie ale rzezba bedzie przeokrutna i bedzie to słabo wygladac. Zauwaz ze nie ma seryjnej rynienki pod ledy. Oczywoscie mozesz przykleic pasek ledowy, ktory bedzie słabo wygladac w tym miejscu, dodatkowo dochodzi kwestia kabla, musiałbys wiercic otwor w lusterku. W mojej ocenie gra niewarta swieczki. Lepiej odkładaj na uszczelke pod glowica lub remont skrzyni :)

5gear
22-07-15, 18:33
Domyślam się, że trzeba by rzeźbić w lusterkach. Wiochy z przyklejaniem paska bym przecież nie zrobił.

Lepiej odkładaj na uszczelke pod glowica lub remont skrzyni :)
No proszę markę zmienił to i złorzeczy. Mam nadzieje, że tak szybko się nie spier... popsuje :D

mlawa85
22-07-15, 23:55
Kazdy model ma swoje przypadłosci, w EMkach predzej czy pozniej obie wymienione rzeczy wystepuja wiec nalezy je przyjmowac jako wymiany eksploatacyjne :)