Zobacz pełną wersję : em2 zgaslo i nie odpala
Witam, jadac dzis do pracy, emka zgasla na swiatlach i koniec, rozrusznik kreci, radio sie wlacza po przekreniu kluc
zyka ale brak kontrolek na liczniku, czy to moze stacyjka padla? Prosze o pomoc i jakies rady.
a nie czujnik polozenia wału lub wałka??
Ale to nie swiecilyby nawet kontrolki na liczniku po przekreceniu kluczyka?
Akumulator dobrze naładowany, sprawny? Miałem kiedyś podobny przypadek w EJ9, fakt, że zimą to było, ale objawy były podobne.
sprawdź połączenia przy akumulatorze, ja kiedyś tak miałem jak były klemy niedokręcone.
Auto wczoraj zaciagnalem do mechanika i dzis stalo sie cos dziwnego, dzwonie do niego a on ze rano odpalilo od kopa, pojechal sie przejechac i znow zgaslo, ponownie brak pradu na liczniku a reszta czyli nawiewy, szyby itd dziaja, rozrusznik kreci ale auto nie zapala bo brak jakichkolwiek kontrolek na liczniku... Juz sie martwie dosc powqznie bo w piatek jade nad morze ale na razie nie mam czym ;/
U mnie były podobne objawy. Też myślałem, że to coś więcej a to tylko akumulator, a później się okazało, że i jak u kolegi powyżej klemy zluzowane. Czasem najprostsze rozwiązanie jest słuszne.
juz sie chyba wyjasnilo, mechanik dzwonil ze znalazl przetarty kabel od stacyjki przy jakims bezpieczniku pojedynczym i najprawdopodobniej to robilo zwarcie, kiedy wpadlem w koleiny, dziury itd przetarta cesc dotykala kolumny kierowniczej pod obudowa i robilo sie zwarcie, mam nadzieje ze to jest przyczyna i nie rozkraczy mi sie gdzies na autostradzie w piatek ;/
No to gitara w takim razie, że tylko to. Udanej podróży zatem :)
A jednak lipa, dzis powtorka z rozrywki, zgaslo i koniec, bezpiecznik tym razem nie przepalony a kontrolek na liczniku brak, rozrusznik kreci,nawiewy itd dzialaja. Jakies nowe pomysly macie?
Jak wsadzasz kluczyk i przekręcasz to gaśne Ci kontrolka od immobilizera?
sprawdzałeś jakieś:
- masy
- te klemy
- błędy
- ładowanie
- napięcie akumulatora przed odpaleniem i po.
Auto jest obecnie u mecjanika, wymienil modul alarmu i ponoc jest wszystko ok teraz, wczoraj tez mialo byc wiec sie za bardzo nie ciesze jeszcze. Co do kontrolki immo to nie gasla bo jak mowilem licznik po przekreceniu byl "czarny" zero kontrolek.