Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic VI 99 aerodeck 1,4 90KM pytanie o nagrzewnice oraz szybe boczną

Siraho
19-07-15, 12:26
Witam. Posiadam Honde Civic VI 99 aerodeck 1,4 90KM i mam wyciek z nagrzewnicy do srodka. Chcialbym ja wymienic tylko nie wiem jaki model bedzie do tego pasował. Czy jest jakas roznica w nagrzewnicy miedzy Honda produkowana w Anglii i Japonii ?. Czy nagrzewnica z Rovera 400 bedzie pasowac?. I jesli chodzi o roczniki czy z np 98 czy 97 pasuje czy musi byc z 99?

Teraz jesli chodzi o szybe to przy domykaniu drga ( wrecz bije) i nie chce sie domknac do konca. Moze ktos z Was mial taki problem i jak temu zaradzic. Czy trzeba wymienic caly mechanizm czy moze jest jakis patent na to. :)

bartek_levis
20-07-15, 14:10
ad1 nagrzewnica pauje na 100% od civica MA/MB/MC z lat 95-01 rover i inne nadwozia nie wiem
jak chcesz wymieniać to do zdjęcia deska, zegary konsola środkowa, kierownica lub fotel kierowcy do wyjęcia potem obudowa filtra kabiny a pod maską odpinasz linkę zaworu ciepło-zimno, jedna śruba na grodzi na klucz 12 i 2 węże wodne :D

ad2 co do szyby zacznij od czyszczenia i smarowania uszczelki szyby i obejrzyj mechanizm czy luzów nie ma

Siraho
04-08-15, 19:12
Dzięki wielkie za odpowiedz. Mechanizm wymieniłem cały i szyba śmiga jak nowa ;). A co do nagrzewnicy to sam nie będę wymieniał bo po prostu za dużo roboty a tez nie wiem czy dałbym rade. Wziąłem od hondy 96 bodajże i jeszcze 2 od rovera to myślę ze ktoras będzie pasować.