Zobacz pełną wersję : B18c4 lpg jakie swiece wybrać ?
Hondziarz69
14-07-15, 19:39
Witam tak jak w temacie jakie wybrać świece zapłonowe pod moją b18. Instalacja BRC. Czy swiecie irydowe NGK będą dobre ??? + niebieskie przewody Vision ?
Świece zostaw takie jak były, irydowe pozwalają na dłuższe przebiegi między wymianą - nic więcej.
Ważne żeby układ zapłonowy był sprawny, nie trzeba nic apgrejdować ze względu na lpg.
Hondziarz69
14-07-15, 20:16
pytam po prostu bo w poprzedniej Hondzie (d14) miałem założone świece Irydowe NGK. Autko spisywało się bardzo dobrze. Odpalało nawet w największe mrozy. Ogólnie bardzo byłem zadowolony z tych świec. B18 dopiero mam od miesiąca i powolutku coś w niej działam :) Dlatego pytałem czy jeżeli zmienię na świece irydowe będzie wszystko ok i nic nie będzie trzeba ponownie ustawiać :)
W moim d14a8 mam irydowe denso made in Japan, różnicy w pracy silnika nie ma. Tyle że po wyjęciu po 20 tyś wyglądają jak prawie nowe i znów je wkręciłem. Wybrałem denso bo produkcja była w Japonii, NGK robi też we Francji. Moje poprzednie standardowe (nie irydowe) NGK francuskie zaczęły bardzo szybko po wymianie przerywać, właściwie to tylko jedna z nich i wymieniłem je właśnie na irydowe denso.
Hondziarz69
15-07-15, 13:01
No to teraz albo Denso albo Ngk :) jeżeli ktoś by mógł się podzielić jeszcze opiniami był bym wdzięczny :)
No to teraz albo Denso albo Ngk :) jeżeli ktoś by mógł się podzielić jeszcze opiniami był bym wdzięczny :)
Ja w b18 z,gaz rurka mam Denso irydowe i jest ok.
Hondziarz69
15-07-15, 20:15
dzięki wielkie za odp :) chyba jednak również zdecyduję się na Denso :D
swiece najlepiej takie jak zaleca producent nie kombinowac za wiele :)
MarioMario
14-03-16, 18:10
W ramach testów kupiłem świece Iskra do LPG.
Nie polecam. Samochód (civic VIII) wyraźnie słabszy.
Jeszcze przetestuję spalanie.
Potem przetestuję świece Brisk. Chyba, że ktoś z forum mi odradzi :)
Kup oryginalne, brisk to jeszcze gorsze dziadostwo od iskry.
Ja irydowe zamienilem teraz na katalogowe Ngk BKR7E-N11 wyzsza temp. Nie ma roznicy. Wiec po co przeplacac?
MarioMario
15-03-16, 21:05
W końcu postanowiłem zapakować takie:
DENSO IRIDIUM SKJ20DR-M11S
Drogie. Zobaczymy czy się opłaci inwestować :)
Potem porównam z katalogowymi Ngk BKR7E-N11
Do 8gena idą takie same jak do B18c4? :D
Ja nie zauważyłem różnicy i Ty pewnie też nie zauważysz. No może oprócz tego że trzeba zwykłe częsciej wymienić.