Zobacz pełną wersję : Civic EG4 92 r - Elektryczne szyby
Czesc, zauwazylem dzisiaj, ze mam problem z elektryka szyb.. Opuszczaja sie szybko i w miare plynnie, lecz z domykaniem sie jest problem. Dochodza czasami do pewnego momentu i sie zatrzymuja lub zwalniaja i sprawiaja wrazenie jakby nie mialy sily isc do gory.. Orientuje sie ktos czego moga byc takie przyczyny?
Brud w prowadnicach , kup silikomnw spray i wpuśc w uszczelkę i zobacz czy jest poprawa , jak nie to kwestia regulacji szyby jak zdejmiesz boczek to zaobaczysz 2 sruby i ktoś bedzie trzymał szybę a ty sobie ja nakierujesz innej przyczyny nie ma
Czasami mi sie wydaje jakby byl luz na tym mechanizmie. I zastanawiam sie czy jest taka mozliwosc.
W manualu jest opisana regulacja. Od kierowcy się najczęściej otwiera to mogły się rolki wyrobić ale jak tak się dzieje z obydwiema to równie dobrze mogą być zaśniedziałe/powypalane połączenia w elektryce, a o ile w dół pomaga grawitacja to do góry jest potrzebne większe natężenie prądu. Uchyl trochę szybę żeby szło ją chwycić i spróbuj nią poruszać na boki, jak będzie latać jak po sklepie to się mechanizm wyrobił.