Zobacz pełną wersję : jaka instalacje wybrać
4 cylindry: sterownik "STELLA Maris", reduktor "Cometa-I (Tomasetto)":wtryskiwacz Arancio (Rail
cena 2100
4 cylindry: sterownik "Polare", reduktor "Cometa-I" lub "Drago Grande"
2400
silnik D15Z3
Żaden z powyższych, to jakieś egzotyki i za jakiś czas może być problem z serwisowaniem tego.
Sterownik stag/tech/kme, reduktor kme silver/acr01, wtryskiwacze hana/barracuda albo komplet od brc.
popieram przedmowce . Lepiej kupic sprawdzona firme . smigam na komplecie od BRc + wtryski hana do 200koni i w silniku B16A2 sprawuje sie idalnie . Koszt instalacjii dwa lata temu 3.2 tys niestety sporo;/
+1 do montażu staga albo lpgtech, za 2000 z małym hakiem spokojnie da się założyć.
ja już mam 4 lata staga 4+ i śmiga jak złoto ;]
popieram przedmowce . Lepiej kupic sprawdzona firme . smigam na komplecie od BRc + wtryski hana do 200koni i w silniku B16A2 sprawuje sie idalnie . Koszt instalacjii dwa lata temu 3.2 tys niestety sporo;/
Czy ja wiem kolego, czy sporo. Moim zdaniem lepiej zapłacić raz za coś porządnego, niż potem dokładać do napraw czegoś, co będzie się psuć. Ja mam brc sq i jestem zadowolony. Nic się nie psuje, jedyne co mi pozostaje to tylko przeglądy. Jak jeździsz sporo to zwróci Ci się spokojnie. Pozdrawiam.
Czy ja wiem kolego, czy sporo. Moim zdaniem lepiej zapłacić raz za coś porządnego, niż potem dokładać do napraw czegoś, co będzie się psuć. Ja mam brc sq i jestem zadowolony. Nic się nie psuje, jedyne co mi pozostaje to tylko przeglądy. Jak jeździsz sporo to zwróci Ci się spokojnie. Pozdrawiam.
napisalem ze sporo poniewasz najtansza instalacje mozna zalozyc za ile hmm 1,8tys zl? i tak jak piszesz potem ciagle bedzie sie cos dziala itp , jetsem tego samego zdania ze lepiej zaplacic ciu wiecej a miec potem spokoj i nie narzekac na podtlenek LPG :)
wojtg69 jak bym Ci proponował OPTIME na sharku 1200 lub 1500 z wtryskami BARRACUDA i innym osobą też bo po co przepłacać np. STAGA czy BRC jak w niższej cenie można mieć równie dobrą instalację. To co ma STAG czy BRC w wresji PREMIUM za którą trzeba słono zapłacić, OPTIMA ma już w podstawowej opcji. Auta na OPTIMIE jeżdżą równie dobrze jak na w/w instalacjach.
Stag4+ + ACR01 + Barracuda
W dobrym zakładzie ja zapłaciłem 2900zł
Spalanie przy dynamicznej jeździe 50/50 miasto trasa mam równo 8 litrów.
Wg mnie nie warto iść w żadne egzotyki skoro mamy Polskie komponenty najwyżej jakości
Weź Staga/lpgtecha + ACR01/Tura + Barracuda i będziesz zadowolony.
BRC nie jest złe ale: 1. koszt napraw po gwarancyjnych jest większy, 2. baaaardzo często BRC zakładają partacze, a brc ma to do siebie, że jakby założone nie było to chodzi dobrze, z czasem są kwiatki
A najlepiej to zaloguj się na LPG-Forum.pl i tam masz wszystko!! Poszukaj swojego silnika, albo załóż temat to Ci dobiorą dobrą instalację.
Ja bym Ci doradził cały komplet od BRC, najlepiej sq. Części jednego producenta najlepiej zestroić, inwestycja szybko się zwróci, bo te instalacje mają dobrą żywotność. Pozdro.