Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przewody Paliwowe i Hamulcowe EJ9

arek3112
10-07-15, 17:44
Witam

Dzis na przegladzie wyszlo ze mam do wymiany przewody...
Chce wymienic je na miedziane, ale w zwiazku z tym mam pare pytań.

1. Czytając inne wątki natknelem sie na coś takiego: http://www.przewody-hamulcowe.pl/honda/205-honda-civic-eg3-eg4-zestaw-przewodow-hamulcowych-miedzianych.html

Montował ktoś to? czy jest to juz kompletne i jak sie sprawuje?

2. Jaką średnice i długość przewodów bym potrzebował na przewody paliwowe? I jakie koncówki?

CZytając inne tematy nie znalazlem precyzyjnej odpowiedzi.

kazik2_h9w3
11-07-15, 10:41
Nie wiem jak to jest z tym gotowcem który pokazales ale ja jak kupowałem takie przewody powiedziałem tylko do jakiego auta są mi potrzebne i na miejscu mi je docieli i zarobili korzystając z jakiejś magicznej książki i już 2 lub3 lata smigam bezproblemowo

piotreek23
11-07-15, 12:21
Dokładnie tylko trzeba znać średnice (do znalezienia na forum) i kupujesz miedziane (z metra) takie do LPG i odpowiednio się je dogina a końcówki zarabia. 3 lata tak śmigam i bez problemu. Ogarnięty warsztat to zrobi bez problemu.

arek3112
11-07-15, 15:16
Sam chce sie za to zabrac :)

Kupie ten zestaw na przewody hamulcowe, ale nie moge znalezc zadnej informacji na forum o przewodach paliwowych, jaka srednica i dlugosc...

piotreek23
13-07-15, 16:00
Można stare pomierzyć ;-) ja niestety nie wiem mi mechanik dorabiał..

TomaszH
18-07-15, 23:31
ja mam zamontowane te przewody z linku, jeżdżę drugi rok i wszystko ok. co do paliwowych kupilem w motoryzacyjnym 12 metrow przewodu miedzianego o srednicy 6 mm. jak ktos chce zostalo mi z 4m to mozna sie dogadac na pw