PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka sprężarka klimatyzacji

patrykk
10-07-15, 17:10
Szybkie pytanie: kupiłem od kogoś z forum kompresor do swojego MB2 (1.4 90km, 2000 rok).

Na kupionym przeze mnie kompresorze jest oznaczony model *HS-090L*, ale właśnie się dopatrzyłem że w moim samochodzie jest inny kompresor - *TRS-090*.

Kilka osób mówiło mi, że wszystkie klimatyzacje z mb są takie same, więc to znaczy, że mój nowy kompresor i tak będzie działać, mimo innej nazwy? Czy muszę koniecznie szukać takiego samego jak miałem?
Za tydzień mam umówioną naprawę, więc muszę wcześniej wiedzieć czy mam już wszystkie części :)

siwy6891
10-07-15, 20:11
Nie wiem jak jest w porządku tej sprężarki ale ja kiedyś kupiłem inna (denso) tez myśląc że podejdzie a okazało się ze nie pasowała lapa wraz z napinaczem oraz końcówki rurek były inne i musiałem kupic trs 090. Według manualu były sprężarki sandena (ta która masz zamontowana) i denso które napewno mają inną łapę

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

MichałCK
11-07-15, 01:08
Wszystko będzie działać, ja miałem prawie taki sam przypadek tzn. oryginalnie siedziała Sanden TRS-090, ostatnio zmieniałem kompresor na Hadsys HS-090L i wszystko działa jak należy :)

patrykk
11-07-15, 11:26
No to spoko. Dzięki za odpowiedź :)