Zobacz pełną wersję : Problem z bledem 43 Civic VI gen coupe 98r D16y8
Witam mam problem z moją Ej6 od pewnego czasu zapala mi się bład podczas jazdy nr 43 "układ paliwa lub obwód" zmieniłem filtr paliwa nie pomogło podmieniłem wtryski na te z d16z6 różwnież nic to nie dało co można dalej jeszcze zrobić??
Silnik to d16y8 komp p2p zastąpiony p06 przerobionym na pełny p28 na jednym i drugim ten sam błąd Poradzcie coś??
jak na seryjnym kompie też wywala ten błąd to wymień sondę
Sonda wymieniona poprzednia była niesprawna ta jest ok
Robiłeś coś ostatnio przy aucie? Czy przy/po wyskoczeniu checka silnik zmienia swoją kulturę pracy?
Tak miedzy 2 a 3 tys obrotow strasznie muli tak jak by go cos blokowalo nic nie robilem ostatnio przy nim
Miałem podobne objawy przy problemie z map sensorem i uszczelką przepustnicy.
Uszczelka byla wymieniana wtedy jak zakladalem przepustnice od z6 na poprzedniej przepustnicy bylo to samo map sensor byl juz w tej przepustnicy od z6 w tamtej poprzedniej tez byl map sensor dzialo sie to samo wiec raczej to nie to chyba ze oba map sensory sa walniete a co dokladnie ci sie dzialo ?
Głównie to, że uszczelka przepustnicy była źle założona :D Zakrywalo mi jedne kanały, a drugie zbyt mocno odkrywało. Samochód był wtedy ostro przelany, wywalało checka i pracował nierówno.