Zobacz pełną wersję : Centralny zamek. Drzwi pasażera nie reagują.
Od jakiegoś czasu mam tak że drzwi pasażera nie reagują, z tym ze jak zdjąłem boczek i patrzyłem, to centralka działa, siłownik słychać też, ale nie zamyka, ani nie otwiera.. Wie ktoś co z tym zrobić ?
bartek_levis
06-07-15, 13:33
może coś przy zamku w drzwiach się wypieło
Jezeli silowik slychać a się nie rusza to urwał się w nim taki mały kołeczek. Rozbierz go i zobaczysz o co chodzi. Ja zastąpiłem ten kołeczek śrubą. Działa już ponad rok
Jezeli silowik slychać a się nie rusza to urwał się w nim taki mały kołeczek. Rozbierz go i zobaczysz o co chodzi. Ja zastąpiłem ten kołeczek śrubą. Działa już ponad rok
Tak jak napisał jarossis, ew. sprawdź, czy nie ułamało się cięgno (kawałek wygiętego drutu o grubości szprychy rowerowej) lub czy nie poluzowała się taka mała śrubka (imbus) w uchwycie spinającym cięgna (dwa druty)
Jeśli na drzwiach pod boczkiem masz przyklejoną folią, musisz ją delikatnie odkleić (można to przykleić z powrotem) od strony zamka i powinieneś zobaczyć te druty.
Rozumiem że jak bym wyciągał zamek aby go poprawić, to razem z klamką? Bo jak patrzyłem, to nie idzie chyba klamki odpiąć..
klamke normalnie odpinasz
Możesz napisac jak? Bo jak ostatnio probowalem to czasu poświęciłem, a wraz nic nie wymyśliłem.
Ale wew.? Wew. odkręcasz śrubkę i pchasz ją w strone przodu samochodu. Zew. musisz ściągnąć boczek, odkręcić jedną śrubę koło zamka - pokapujesz o którą chodzi, odkręcić zamek i wtedy odkręcsz drugą śrubę obydwie są przykręcone do zewnętrznej części wnęki drzwi.
wiem jak po rozkręcać, chce sie dowiedziec jak rozpiąc klamke zewn od zamka całkowitego drzwi. by go wyjac i zrobic