PDA

Zobacz pełną wersję : Podsufitka i szyberdach Pomoc

EmPeek
04-07-15, 18:13
Witam
Moja sprawa wygląda następująco zdjąłem podsufitkę oraz ten kawałek z materiałem co zasłania szyberdach oczywiście środkami przymusowymi nie miałem pojęcia jak się do niego dostać ;/
i moje pytanie jak rozkręcić szyberdach żeby dostać się bezproblemowo wsunąć ponownie ten plasticzek z materiałem w zaznaczone miejsce
http://files.tinypic.pl/i/00681/159k7vyase3h.jpg

2 sprawa
http://pics.tinypic.pl/i/00681/5wl48hka58zm.jpg

rozkleić to bo wizja na nową podsufitkę zmienia kolor i nie wiem czy będzie się to dało obkleić nowym materiałem

Ps
Znacie jakiegoś tapicera z Bełchatowa lub okolic który wykona wymianę (materiał posiadam) bo samemu się obawiam troche za to brać

Bonless
05-07-15, 12:02
Żeby wyjąć tą zasłonę szyberdachu musisz zdemontować cały szyber, nie ma innej opcji żeby to wyjąć.

nero12
05-07-15, 12:08
Dokładnie tapicer cały dach ściągał

EmPeek
05-07-15, 14:38
Ok dzięki za odpowiedź już wiem na czym stoje :)

grzezzz
13-07-15, 11:56
Kolego, widzę że masz MB1, ale może zasugeruję, że w MB2 wg. manuala da się to zrobić bez demontażu szyberdachu. Niby odkręcasz szybę dachową i wychodzi ta kurtynka górą. Może w MB1 jest podobnie?

szastal
27-07-15, 01:58
Nie będę zakładał nowego tematu na temat szyberdachu, a może jest gdzieś na forum, jak idą wężyki od odprowadzania wody, jeden mam zapchany i uszkodzony, musiałbym dostać się do tego i wymienić, widziałem że od strony środka idzie wężyk z góry slupkiem a dalej jak to wyglada?

A druga sprawa idzie dostać nową uszczelkę w około szyby?

sweet
27-07-15, 10:30
Nie będę zakładał nowego tematu na temat szyberdachu, a może jest gdzieś na forum, jak idą wężyki od odprowadzania wody, jeden mam zapchany i uszkodzony, musiałbym dostać się do tego i wymienić, widziałem że od strony środka idzie wężyk z góry slupkiem a dalej jak to wyglada?

A druga sprawa idzie dostać nową uszczelkę w około szyby?

W manualu dział 20-55 jest fajnie opisane i pokazana trasa wężyków od szyberdachu

szastal
27-07-15, 13:17
Dzięki, szykuje się dużo rozkręcania