Zobacz pełną wersję : EJ9 nie chce zapalić
Cześć, problem taki ze auto nie chce odpalić, wkładam główny kluczyk, ten z immo, przekrecam na zapłon, miga tylko zielona kontrolka kluczyka, przekrecam dalej i auto kręci, odpala ale od razu odcina i gaśnie. Co się mogło stać? Dodam że drugi kluczyk bez immo, po przekreceniu zielona kontrolka zapala się tylko raz na chwilę, auto w ogóle na nim nie kręci. Czerwony kluczyk mam jakby co. Co robić?
EDIT: Tak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=CrGUfP7EW6M
Problem rozwiązany. Piszę to dla tych którym się przytrafi identyczny problem i będą szukać rozwiązania po internetach tak jak ja. Myślałem że to immobilizer. Zanioslem więc auto do typka co się tym zajmuje, usunął immo. Nadal to samo co na filmiku. Podkusilo mnie więc by wyczyścić styki w kostce stacyjki. Jak ręką odjął. Kontrolki się normalnie zapalają, i auto normalnie odpala. Niestety niepotrzebnie wydałem 200 zl za usunięcie immo, bo jak widać nie tu był pies pogrzebany. Jedyny plus to taki, że mogę teraz używać ładnego czerwonego kluczyka ;)
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka