Zobacz pełną wersję : Złącze diagnostyczne
Witam
Czy Honda 5D VI (czy wogóle jakaś z Hond tej generacji) posiada złącze diagnostyczne by podpiąć interfejs/komputer i odczytać bieżące odczyty z czujników czy choćby korekcie po sondzie ?
Pozdrawiam
Witam
Czy Honda 5D VI (czy wogóle jakaś z Hond tej generacji) posiada złącze diagnostyczne by podpiąć interfejs/komputer i odczytać bieżące odczyty z czujników czy choćby korekcie po sondzie ?
Pozdrawiam
Napewno nie z OEM nie modzonym kompem. Tylko kody migowe.
Tak silnik d14z4 posiada obd 2 i mozliwość odczytu . Złącze znajduje się z prawej strony konsoli środkowej
Napewno nie z OEM nie modzonym kompem. Tylko kody migowe.
Oj mylisz się . U pafelsa normalnie podpinałem kompa i miałem odczyt z czujników
obd2b w d14z4, d16w3, d16w4 - posiada zlacze
obd2a w d14a8 i innych tylko kody migowe.
Ty miałem kiedyś d14z4 i nawet o tym nie wiedziałem? Ładny hooj. :)
Szkoda ze w tej kupie można a w C4 nie.
bartek_levis
06-07-15, 13:42
obd2a w d14z4, d16w3, d16w4 - posiada zlacze
obd2b w d14a8 i innych tylko kody migowe.
byzydura!!! obd2b też można podłączyć, kwestia odpowiedniego interfejsu diagnostycznego OEM hondy daje sobie radę
czlowieku, pytaja o standardowe zlacze serwisowe obd2, wiec gdzie ta bzdura?
bartek_levis
07-07-15, 10:11
po pierwsze to civic przed 99 rokiem ma właśnie standardowe złącze obd IIb i bzdurą jest że nie da się podłączyć interfejsu diagnostycznego
a po drugie to że nie ma złącza obd IIa nie znaczy że zostają tylko kody błyskowe wystarczy odpowiedni interfejs i HDS na kompie - samo diagnostyka to tylko jedna z możliwości weryfikacji usterek dla ludzi bez dostępu do odpowiedniego sprzętu diagnostycznego
Witam! Panowie proszę mi wytłumaczyć dokładnie "od a do z" co potrzebuję aby podłączyć się pod złącze diagnostyczne w civic-u MC2 b18c4 rok 1998
po pierwsze to civic przed 99 rokiem ma właśnie standardowe złącze obd IIb i bzdurą jest że nie da się podłączyć interfejsu diagnostycznego
a po drugie to że nie ma złącza obd IIa nie znaczy że zostają tylko kody błyskowe wystarczy odpowiedni interfejs i HDS na kompie - samo diagnostyka to tylko jedna z możliwości weryfikacji usterek dla ludzi bez dostępu do odpowiedniego sprzętu diagnostycznego
Prawda,prawda. Mam d15b7 i tez da rade zobaczyc odczyty i nie tylko z sondy.wystarczy ze ma złacze trzy pinowe.
Ptysiu, nie wiem co starasz sie udowodnic. Powtarzasz to co napisalem i potem piszesz ze to bzdura. Powoli, dysponuje serwis interfejsem ze zlaczem obd2a, czy podlaczy sie pod trzypinowe zlacze obd2b? No nie podlaczy i pozostaja tylko kody blyskowe.
Czy napisalem, ze nie da sie w ogole? No nie napisalem, a sie czepiasz. Czytaj ze zrozumieniem
bartek_levis
08-07-15, 12:01
Ptysiu, nie wiem co starasz sie udowodnic. Powtarzasz to co napisalem i potem piszesz ze to bzdura. Powoli, dysponuje serwis interfejsem ze zlaczem obd2a, czy podlaczy sie pod trzypinowe zlacze obd2b? No nie podlaczy i pozostaja tylko kody blyskowe.
Czy napisalem, ze nie da sie w ogole? No nie napisalem, a sie czepiasz. Czytaj ze zrozumieniem
jkaie było pytanie w temacie: Witam
Czy Honda 5D VI (czy wogóle jakaś z Hond tej generacji) posiada złącze diagnostyczne by podpiąć interfejs/komputer i odczytać bieżące odczyty z czujników czy choćby korekcie po sondzie ?"
tak posiada obd2a podłączysz prawie w każdym serwisie i obd2b podłączysz na pewno w aso i warsztatach specjalizujących się w hondach
a co napisałeś :
obd2a w d14z4, d16w3, d16w4 - posiada zlacze
obd2b w d14a8 i innych tylko kody migowe.
i to wyczerpuje temat bo bez sensu ta dyskusja
Dokladnie, ja caly czas pisze o obd2a, a Ty brniesz. Dyskusja bez sensu.
Zalozylem, ze koledze chodzi o ten typ zlacza bo takim dysponuje prawie kazdy warsztat.