PDA

Zobacz pełną wersję : problem z ??

kupeja_style
25-07-08, 00:55
tydzien temu zmienilem caly wydech na 2 " od kolektora po sam koniec a dzis podczas jazdy zaswiecila sie pomaranczowa kontrolak taka zwiazana z silnikiem czy cos.. co musze zrobic reseta kompa ?? jak tak to jak sie to robi prosze o szybką odpowiedz...

skolopendra
25-07-08, 08:14
tak.pasuje wpierw zresetować

Sławek
25-07-08, 08:38
Najpierw samodiagnostyka. Co i jak znajdziesz w wyszukiwarce.

kupeja_style
25-07-08, 13:35
o to chodzi ze nieznalazlem tego jak sie to robi;/

Sławek
25-07-08, 14:01
Słabo szukasz.
Np. tu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=6877&highlight=samodiagnostyka

kupeja_style
29-07-08, 17:24
ostanio na tarsie wyskoczyl mi check po zgaszeniu i uruchomieniu silnika znikł i wiecej sie niepokazal ( reset ECU byl roniony ) dzis tez na trasie wyskoczyl bylem u kilku elektroników w moim miescie i nikt niemogł sie poloaczyc z moja honda bo maja slaby sprzet moze mi ktos cos doradzic ??? ponownie zrsetowanie kompa cos da ??

Sławek
29-07-08, 18:41
Jacy elektronicy? :eek: jaki sprzęt aby się połączyć? :eek: O czym ty piszesz? Zacznij od podstaw. Przecież wyżej masz linka co i jak, pewnie nawet nie zajrzałeś. Zrobiłeś samodiagnostykę? Sprawdziłeś Jaki błąd wywala? :confused: Reset nic ci nie da, skasuje tylko błędy z pamięci.

kupeja_style
29-07-08, 19:44
sorki w zakladach co pacuja elektrycy samochodowi polaczyli koputer ale niewykrył mojego auta a zauwazylem ze check zapala sie jak jest zimny silnik. puziej jak sie zagrzeje jest okej nic sie iepali ani w czasie jazdy si eniedzije wszytsko w porzadku. wiec czemu sie pali jak jest zimny ?? a zagladalem do tego linka a reseta trzeba zawsze robic na zimnym silniku bo tak zrobilem czy na ciepłym tez mozna ?? w tym linku sa załaczniki do starego forum co juz niesa aktualne. sie nieotwieraja wiec niemoge sie duzo z niego dowiedziec :/

Sławek
29-07-08, 21:34
Odczytaj błąd i napisz jaki jest, to coś poradzimy, reset zostaw w spokoju.
W linku który podałem, w pierwszym poście wszystko pisze jak to zrobić.

kupeja_style
29-07-08, 21:36
tylko mi napisz jak mam to zrobic . bo na nawym forym sa tylko linki do starego forum a ich niemozna otworzyc jak niewierzysz to sprawdez. jak sie robi samodiagnostyke?? i jak sie czyta te kody bledów ??............................

Sławek
29-07-08, 22:00
Sprawdziłem- są zdjęcia i jest opis- a tu masz sprawny link z kodami: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php?topic=275.0

kupeja_style
30-07-08, 16:39
zrobiłem slasnie samodiagnostyke wyskoczył mi bląd 43

43 Układ paliwa lub obwód (silniki D16Z6, D16Z7, B16Z2)
tylkko ze ja mam silnik d15b7
w takim razie co ma oznaczac ten bład i jak go naprawić ??

Sławek
30-07-08, 18:04
Może być: uszkodzona sonda lambda, zapchany filtr paliwa, niesprawny wtryskiwacz. Ja obstawiłbym sondę, może przy wymianie kolektora się uszkodziła, sprawdź najpierw wtyczkę, oraz sondę.

kupeja_style
30-07-08, 19:53
na oko wszystko wygląda ok. jak mozna sprawdzic sonde dokładniej czy jest sprawna ?
ale jak by byla uszkodzona to check niepowinien sie palic sały czas ??

Sławek
30-07-08, 22:23
Na oko to wiesz co :D
Sondę możesz sprawdzić na oscyloskopie- niektóre stacje diagnostyczne go mają, ale najlepiej pożycz od kogoś używkę.
Jeśli to wina sondy to check nie będzie palił się cały czas, zapala się tylko w określonym zakresie pracy (napięcia) sondy.

kupeja_style
30-07-08, 23:35
chcek niepali sie caly czas tylko po kilku km jak jest zimny silnik i robi sie trasy, w miescie sie niezapala nawet... a jak na trasie sie zapalil to wylaczylem silnik odpalilem znowu i wiecej juz sie niezapalil. do nastego wyjazdu na trase ale jak sie wyl silnik to gasnie i sie niezapala spowrotem...

olszes
30-07-08, 23:43
chcek niepali sie caly czas tylko po kilku km jak jest zimny silnik i robi sie trasy, w miescie sie niezapala nawet... a jak na trasie sie zapalil to wylaczylem silnik odpalilem znowu i wiecej juz sie niezapalil. do nastego wyjazdu na trase ale jak sie wyl silnik to gasnie i sie niezapala spowrotem...

patrz co wyżej kolega pisze... zapala się w okreslonym momencie, a to ze gasnie po zgaszeniu silnika to normalne :)