Zobacz pełną wersję : kanapa od coupe do hb. wykonalne????????
cześć. jak w temacie wspomniane dręczy mnie pytanie czy da rade zamontować tylna kanape od coupe 5g do hb 5g. bo taka kanapa bardzo mi sie podoba ale czy mozna to jakoś wykonać????? prosze o podpowiedzi i rady. z góry dzięki :)
ariadna111
25-07-08, 11:52
Sama się tym interesowałam i sprawa polega na tym, że w hb. przede wszystkim masz dzieloną kanapę, w coupe oparcie nie jest dzielone. Inaczej też są umieszczone zatrzaski te dzyndzle do zamykania: w hb po obu stronach, w coupe na środku.
Wg mnie jedynym wyjściem jest rzeźba, tzn. należałoby na szkielet oparcia kanapy z hb. naciągnąć gąbkę i obicia z coupe o trochę porzeźbić gąbkę i materiał żeby to było dzielone. Albo zrezygnować z dzielonego oparcia i do metaloweho stelaża oparcia z coupe dorobić bolczyki i te dzyndzle aby oparcie zamykało się tak jak w hb. Lecz czy to się powiedzie hmm...
Ja zrezygnowałam z tego :/
Ale teraz zastanawia mnie inna sprawa: Czy tylna kanapa z Civic'a 6 gen. (brytyjki) podejdzie i spasuje bez większej rzeźby do Civic'a 5 gen. hb.? Jest ktoś w tym temacie zorientowany, może robił taką przekładkę?
a muslisz ze da rade to tak przerzezbić?????na dzielonaj mi tam niezalezy. byle miała taki wyglad jak w coupe