Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : MB6 Jakie zawieszenie bilstein b8 czy Koni sport/street Gwint?

leigimas
02-07-15, 15:39
Witam
Wiem że na forum jest mnóstwo tematów na temat amorków itp ale w żadnym nie ma sensownego porównania firmy bilstein i koni dlatego pytam, jakie amorki i sprężyny polecacie do Mb6?
W tej chwili jeżdżę na amorkach KYB z granatową sprężyna H&R, dziś bylem na przeglądzie i wypluło.
-przód
--prawy 74%
--lewy 76%

-tył
--prawy 61%
--lewy 71%

Jestem zadowolony z jazdy na tym zestawie jest w miarę sztywno auto prowadzi sie pewnie i dobrze trzyma sie drogi z zakretach co do gleby mogło by być 1cm niżej ale nie jest źle.
Moje pytanie brzmi jaki zestaw Wy polecacie szczególnie zależy mi na porównaniu amortyzatorów :
-bilstein b6 ( wież że one sa bardzo podobne do tych które mam ponoć)
-bilstein b8 jak sie na tym jeździ i jaką sprężyne polecacie do tego amorka eibach H&R, vogtland Koni czy może jeszcze coś innego?
-koni sport /street najbardziej zależy mi na porównaniu właśnie tych amorków z bilstein b8 a jeżeli koni to z jaką sprężyną. + koni sport jest możliwość regulacji wysokości na frezach z tego co kojarzę.
-kyb AGX jeśli tak to z jaką sprężyna najlepiej współpracuje
-Gwint??? I tu czekam na Wasze propozycje, nie biorę pod uwagę MTS ta technixa i ap.

Prosiłbym jeszcze o ocene regulacji tłumienia tych amortyzatorów.

MB6 auto raczej jeżdżone weekendowo nie używane w sporcie ale lubię zap******ać na prostej drodze i w łukach więc wymagam od zawieszenie by było sztywno i bardzo przyczepne co do gleby to przedział 3,5cm max 5cm gleby. Nie wiem ile mam teraz ale myślę że jest ok 3,5cm wiec ten -1cm jeszcze by sie przydał ;)

Czekam na Wasze opinie i rady! ;)

qureku.
02-07-15, 15:43
-bilstein b6 ( wież że one sa bardzo podobne do tych które mam ponoć)

to jest seryjny amorek nie za bardzo przystosowany do pracy z obniżonym sprężynami

-bilstein b8 jak sie na tym jeździ i jaką sprężyne polecacie do tego amorka eibach H&R, vogtland Koni czy może jeszcze coś innego?

na sprezynach HR będzie dosc twardo

złoty środek jak dla mnie to wsadzenie amorków kyb AGX, albo koni 1130

fełtek
03-07-15, 07:25
Ja mam koni 1130 na max twardość plus h&r i jest zayebiście :)