PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie teracze i klocki do Mb6

leigimas
01-07-15, 15:35
Witam
Szukam tarcz i klocków na tył i przod do mb6. W internecie jest sporo zestawów do kupienia ale nie znalazłem na forum tak na prawde odpowiedzi na pytanie co kupić najlepiej jakość=ceny. Na pewno nie szukam najtańszego rozwiązania ale nie chce tez wydać 300zł za 1 sztukę tarczy.
Prosze Was o pomoc w tej sprawie.

Guscioren
01-07-15, 16:54
Tarcze TRW, Ferodo. Klocki TRW, ATE, Ferodo, z tańszych klocków Kashiyama.

leigimas
01-07-15, 19:53
Czyli nie zawracac sobie głowy żadnymi tarczami EBC czy Maxspeed?

fełtek
01-07-15, 20:22

Co?! No wiesz co Gusciorek! Jakie kashiyama?! Mam to z,tylu i powiem jedno. Gdyby tarcze się nie kończyły to wyebal bym to ino raz.
Na przód polecam to co nam ja. Czyli. Tarcze Dokuji Rs 320 kpl nacinane i nawiercane w sklepie Modified.pl a klocki Ferodo premier. Z tyłu możesz dać coś słabszego. Ate, czy Trw.

Guscioren
01-07-15, 20:49
Co?! No wiesz co Gusciorek! Jakie kashiyama?! Mam to z,tylu i powiem jedno. Gdyby tarcze się nie kończyły to wyebal bym to ino raz.
Na przód polecam to co nam ja. Czyli. Tarcze Dokuji Rs 320 kpl nacinane i nawiercane w sklepie Modified.pl a klocki Ferodo premier. Z tyłu możesz dać coś słabszego. Ate, czy Trw.

Mam na przodzie Kashiyamy od ponad dwóch lat, nie narzekam.

Czyli nie zawracac sobie głowy żadnymi tarczami EBC czy Maxspeed?

Nigdy nie miałem tej firmy w ręku to sie nie wypowiadam na ich temat.

daniel208
01-07-15, 21:30
komplet ATE i będzie gut

Guscioren
01-07-15, 21:48
komplet ATE i będzie gut

Tarcze ATE z ate mają wspólne tylko pudełko ;) Nie ryzykował bym w ich cenie.

R356
01-07-15, 22:30
Ja na przodzie Speed maxy nacinane i Ferodo premier .Polecam

leigimas
01-07-15, 22:37
Na temat speedmax sa mieszane opinie... EBC miałem w V gen i byłem na prawdę zadowolony.

Marecki
02-07-15, 00:17
Ja polecam komplet delphi.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

leigimas
02-07-15, 11:18
Wybiore chyba taki pakiet:
Przód:
-tarcze Dokuji Rs
-klocki Ferodo premier
Tył
-tarcze Speedmax
-klocki Ferodo premier

fełtek
02-07-15, 11:20
Ja polecam komplet delphi.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Może do D14 ale nie B18.

Wybiore chyba taki pakiet:
Przód:
-tarcze Dokuji Rs
-klocki Ferodo premier
Tył
-tarcze Speedmax
-klocki Ferodo premier
I to jest dobry wybór. !!!

leigimas
02-07-15, 11:26
Tarcze speedmax mają rożne opinie ale myśle że na tył mogą iść, zreszta nie kosztuja majątek wiec jak coś zamienimy na cos innego. Na przednia oś musi trafić coś pewnego dlatego wybrałem taki zestaw.

jerdenk
02-07-15, 13:23

Ja mam z przodu i z tyłu tarcze i klocki TRW, szczerze mówiąc trochę popiskują :P ale poza tym działają OK w dziadkowozie :)

smok
02-07-15, 14:36
Wypowie się ktos na temat tarcz dokuji rs? Będą lepsze od powiedzmy ate?

szastal
02-07-15, 22:16
Ja na przodzie Speed maxy nacinane i Ferodo premier .Polecam
Również mogę się pod tym podpisać

fełtek
03-07-15, 07:22
Wypowie się ktos na temat tarcz dokuji rs? Będą lepsze od powiedzmy ate?

Miałem w mb6 Ate i teraz mam Dokuji Rs. Powiem tak. Ani jedne ani drugie mnie nie zawiodły. Ale ja nie hamuje jak poyeb to może i nie miałem okazji wykorzystać ich na 100% tyle ile ja szaleje obydwie marki były ok. Dokuji ma ten plus ze są nacinane i nawiercane i ładnie wyglądają.

Jedras
03-07-15, 08:08
A ja latam na Mikodach GT i powiem tak.... udało mu się je zagotować :D ale przy normalnej jeździe git :)

GrzegorzOsinski
17-07-15, 10:47
Mikoda- Jeżdżę jak wariat nie zagotowałem ich jeszcze- polecam

smok
17-07-15, 16:18
Czytałem o mikodach, że lubią pekac... Ale jak sam nie założysz to się nie przekonasz. Wiec rozwazam między dokuji rs a mikoda gt ceny porównywalne, chętnie bym się dowiedział czegoś od uzytkownikow tychże tarcz.

fełtek
17-07-15, 20:12
Czytałem o mikodach, że lubią pekac... Ale jak sam nie założysz to się nie przekonasz. Wiec rozwazam między dokuji rs a mikoda gt ceny porównywalne, chętnie bym się dowiedział czegoś od uzytkownikow tychże tarcz.

Ja latam na Dokuji RS i nie ma lipy. Polecam w Modified.pl :D

smok
18-07-15, 17:19
Dzisiaj zamówiłem mikody jednak, trzeba wspierać polską gospodarkę:)

lookaty
19-07-15, 20:37
Myslisz ze to w polsce robione?

smok
19-07-15, 21:23
Odlewnie mają w Częstochowie, firma jest z Polski - myślę, że mam podstawy twierdzić, że tak. A, że zaraz dodasz pewnie, że tam jest pakowana chinszczyzna - bardzo możliwe, europejskie marki pakuja chińskie produkty w swoje opakowania. Przyjdą to się przetestuj :)

lookaty
19-07-15, 21:46
Nic nie dopisze bo nie wiem, ale idac Twoim tokiem. Firma 4f jest polska, siedziba w Wieliczce, szwalnia jest, a wszystko szytew Chinach.

Ale jesli rzeczywiscie odlewaja w Polsce i jest to cos warte to niech to robia jak najdluzej bo kibicuje takim firmom.

smok
19-07-15, 23:55
Nic nie dopisze bo nie wiem, ale idac Twoim tokiem. Firma 4f jest polska, siedziba w Wieliczce, szwalnia jest, a wszystko szytew Chinach.

Ale jesli rzeczywiscie odlewaja w Polsce i jest to cos warte to niech to robia jak najdluzej bo kibicuje takim firmom.

Wejdź na stronę producenta - można poczytać :)