Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : swap d16z6 na wiązkach obd1 automat z ECU p28 manual, pomocy!

Zima
30-06-15, 22:10
Witam wszystkich, mam problem a mianowicie nie wiem czy zabierac się za to wogole czy odpuścic temat i szukać obydwu wiązek z manuala, mam coupe z którego przerzucam do eg4 swap d16z6 ale tam siedziało z automatem a z racji bardzo bogatego wypasu chciał bym to zrobic razem z całymi wiązkami, komp będzie leciał do stroiciela na przeróbke i wgranie mapy pod lajtowy setup ale czy na tych wiązkach bedzie wszystko grało? ilość wtyczek do skrzyni z automata do manuala się zgadza ale czy piny w kostkach również? najgorsze jest to ze zanim swapa bede odpalał robie wiązkę pod wiretuck a nie chciał bym zeby moja praca poszła na marne więc jak najszybciej musze wiedziec czy na tych wiązkach wszystko bedzie chodziło jak powinno, czy przerowy idące do "wajchy" zmiany biegów z automata mogę poprostu odciąć i zaizolowac i bedzie chodziło? doradzcie coś chłopy! wiem ze najłatwiej powiedziec ze temat kiedys juz był albo zebym wziął schemat i sobie sprawdził ale nigdzie w internetach nie moge nic znalezc na temat a na schematach znam ise jak niemy na śpiewaniu, prosze was o pomoc w temacie, z góry dzięki! :)

romekex
30-06-15, 23:04
przerabialem przy b7 automat na manual , dwa grube kable trzeba przy dzwigni zmostkowac zeby rozrusznik krecil , reszte tych cienkich wyciagnalem do samego licznika bo tam szly , ale pamietam cos ze ktores kabelki od kompa musialem dolozyc ale co to bylo to juz nie pamietam bo to dwa lata wstecz , rezbilem ta wiazke ze schematem z ksiazki sam naprawiam , na koncu sa schematy wiem ze sprawdzalem po koleji czy ktoregos kabla nie brakuje podlug manualniej skrzyni i patrzylem ktore od automata mozna usunac z wiazki w taki sposob znalazlem cos tam chyba dwa kable ale od czego to bylo to nie pamietam

Zima
03-07-15, 20:18
chya poradziłem sobie, bo ten mostek który trzeba było zrobic wyprułem z wiązki i zrobiłem go przy samych wtyczkach więc spoko, przewody do czujnika wstecznego tez juz git, ale okazało sie ze jeste jeszcze jedno urzączenie (niebieska puszka, contl interlock czy coś takiego) po odpięciu której podobno fura nie odpali również, i teraz pytanie które kable w niej trzeba zmostkować aby było si? ;D odpowiada ona za to ze w innej pozycji niż N i bez hamulca rozrusznik również nie kręci ;/

romekex
05-07-15, 23:04
schemat miernik i troche myslenia przez kompa nie jestem w stanie pomoc bo dawno to automatyczna wiazke krecilem ale nawet bez zadnej puszki chodzilo bo kupilem same wiazki a reszte osobno najlepeij wjmij wiazke z manuala i popatrz jak ida kable od rozrusznika w manualnej wiazce a gdzie roznia sie w automatycznej , albo logiczne myslenie i dzialac

kojarze jeszcze ze ktores kable idace od skrzyni do kompa albo od lewarka kurcze cos tam mi nie pasowalo podlug schematu dla pewnosci sobie popatrz na obd1 pinout diagram i miernikiem przelec wiazke