Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podswietlone wskazowki civic ej8 97r.

kostek1234
29-06-15, 23:38
Witam

mam u siebie zegary z tarczami SiR z indiglo.. wszystko ladnie wyglada itd .
Kolega z forum przerobil mi zakuppione / nowe zegary na podwietlane wskazowki. Jednak gdy zegary wrocily do mnie wskazowki nie byly osadzone i teraz wskazowka temperatury albo wisi w dole albo pokazuje max temp. Dodatkowko licznik km. Nie dziala.

Mam seoje ori zegary z tarczami od moma... ale ze zwyklymi wskazowkami . Kusi mnie by z tych 2 zlozyc 1 sprawny w 100 %

Czy ktos ma jakis sprawdzony sposob na to. Zmienic wskazowki bez ich przestawiena lub uszkodzenia mechanizmu.

Z gory dzieki za wszystkie porady. Obecnie wyglada to takhttp://images.tapatalk-cdn.com/15/06/29/318c1c6bbbfe1bddef0bfc658215e80e.jpg

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

firstborne
01-07-15, 01:21
Przecież jest parę opisów, jak ściągać wskazówki, ciężko poszukać?
Generalnie ja przełożyłbym licznik RPM (tylko), skoro kilometrów Ci nie nabija a sam licznik KM/H jest dobry. O ostatniej części licznika tj. paliwo i temperatura nie wspomnę - na śmietnik. Wskazówki możesz ściągnąć podważając je bardzo delikatnie widelcem. Osadzić go na iglicy i wygiętą końcówką do góry delikatnie i równomiernie podważać.

kostek1234
01-07-15, 06:55
Widzialem ten opis z widelcem zastanawia mnie tylko pozniejszy prawidlowy odczyt . Jak ne zamontowac z powrotem by bylo ok ( zablokowanie silniczkow w danej pozycji ...np).czy to nie ma.az takiego znaczenia. ? Byle zalozyc wskazowki w tym.samym mniejwiecej miejscu co sie zdjelo ? ..

skilo_one
06-07-15, 15:34
Temperaturę najłatwiej ustawić rozgrzewając uprzednio auto do normalnej temperatury, podobnie obrotomierz na rozgrzanym i na wolne obroty, paliwo ustawiałem mając pełny lub pusty bak, a prędkościomierz to najgorsza opcja, bo ustawiałem na gps.

kostek1234
06-07-15, 21:16
Temperaturę najłatwiej ustawić rozgrzewając uprzednio auto do normalnej temperatury, podobnie obrotomierz na rozgrzanym i na wolne obroty, paliwo ustawiałem mając pełny lub pusty bak, a prędkościomierz to najgorsza opcja, bo ustawiałem na gps.
A nie ma na to jakiegos innego sposobu jak np . Zablokowanie tych silniczkow w danej pozycji ... ?

skilo_one
09-07-15, 10:39
Gdzieś czytałem, że ktoś używał narzędzi chirurgicznych, ale ja takowymi nie dysponowałem. .

kostek1234
09-07-15, 19:47
Chirurgicznych a czego dokladnie i w jakim celu ?

skilo_one
10-07-15, 09:19
Do zablokowania iglicy na której się osadza wskazówkę. Ale nie widziałem nawet takiego patentu. .

kostek1234
10-07-15, 17:41
Ja myslalem o jakims mocnym magnesie .. albo zasilic ten silniczek stala wartoscia napiecia i ustalic pozycje.. mam 2 liczniki jeden z problemami opisanymi powyzej i moj stary ktory dziala i boje sie go ruszac..