Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic VI i S 1.4 kilka pytań

Altek
29-06-15, 21:10
Witam, nie do końca orientuję się w tematach na forum dlatego postaram się napisać wszystko tutaj.
Zakupiłem hondę civic 6 silnik 1.4 i mam kilka problemów:
- potrzebuję zmienić rozrząd, jakiej firmy kupić?
- podczas jazdy i redukcji biegów przy wciśnięciu sprzęgła najpierw obroty spadają bardzo nisko, a potem skaczą bardzo do góry. Silnik strasznie wyje, do momentu wrzucenia wyższego biegu. Co może być problemem?
- gdzieś z lewej strony silnika są rozbryzgi smaru, wygląda jakby z przegubu półosi ale nie jestem pewny. Czy ktoś miał taką sytuację?

Oraz mam pytanie czy znacie jakiegoś sprawdzonego mechanika z Lublina/okolic, który mi to wszystko ogarnie w przystępnej cenie.

Labed2007
30-06-15, 00:37
Witam, nie do końca orientuję się w tematach na forum dlatego postaram się napisać wszystko tutaj.
Zakupiłem hondę civic 6 silnik 1.4 i mam kilka problemów:
- potrzebuję zmienić rozrząd, jakiej firmy kupić?
- podczas jazdy i redukcji biegów przy wciśnięciu sprzęgła najpierw obroty spadają bardzo nisko, a potem skaczą bardzo do góry. Silnik strasznie wyje, do momentu wrzucenia wyższego biegu. Co może być problemem?
- gdzieś z lewej strony silnika są rozbryzgi smaru, wygląda jakby z przegubu półosi ale nie jestem pewny. Czy ktoś miał taką sytuację?

Oraz mam pytanie czy znacie jakiegoś sprawdzonego mechanika z Lublina/okolic, który mi to wszystko ogarnie w przystępnej cenie.

1. Pasek Mitsuboshi, rolka koyo,pompa GMB. Zakładałem taki zestaw 3 lata temu - zrobiłem 60kkm - zero problemów.
2. Hmmm na ile skaczą te obroty?
3. Jedź prosto do warsztatu bo jak przegub jeszcze nie hałasuje to może po założeniu nowej osłony trochę jeszcze pożyje.

4. Szukaj w dziale regionalnym swojego województwa.