Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kayaba AGX + eibach pro kit vs. Koni 1130

vtecmatti
24-07-08, 18:47
Jak w temacie, chciał bym się zapytać, który zestaw będzie się lepiej sprawował?
czy amorki kayaba agx z springami eibach pro kit czy zestaw koni 1130?

chodzi mi który będzie się lepiej prowadził, wybierał nierówności oraz jak trwałością?

Jak ktoś ma jakieś doświadczenia odn. AGX to bym był wdzięczny za podzielenie się uwagami, ponieważ praktycznie nie wiem nic o AGX - jak się sprawują itp. o zestawie koni jest sporo ale o agx'ach nic nie znalazłem :(

Pytam się dlatego (czyli jak wszyscy) iż nie wiem który zestaw kupić, agx z eibachami sa o 500 zł. tańsze od koni i dlatego niewiem czy lepiej brać odrazu koni czy agx dają też radę?

HONDAPJ
24-07-08, 22:17
weź koni sprawdzone i jest mozliwosc regulacji na wysokość

adamos85
28-07-08, 17:58
w koni springi są dobrane pod amor. mysle ze jest to jakos przemyslane, a nie dobrane tak na pałe....plus do tego regulacja twardosći i wysokosci...mozesz bawic sie na rozne sposoby :)
wiec moim zdaniem bedzie to lepiej gralo niz dobierany zestaw.

z resztą przjechales sie ze mną...i Ci sie spodobalo :)

vtecmatti
31-07-08, 13:12
właśnie jechałem z tobą i koni jest dobre (fajnie wybiera nierówności i się trzyma),

ale chciałem się spytać czy ktoś ma jakieś doświadczenie z AGX

BlueICE
31-07-08, 19:14
Przejedz sie z mi3tkiem :)

arturoleksik
10-08-08, 09:31
Jeżdze na Koni 1130 i jestem bardzo zadowolony, dlatego polecam ten zawias, a icena jest rozsądna

Yanos
10-08-08, 09:39
Ja bym wziął AGX'y + eibachy, mój kumpel jeździ na takim zestawie i autko się super sprawuje. Koni według mnie jest sporo przereklamowane i tyle. Oczywiście w AGX też masz regulację siły tłumienia.

maly
10-08-08, 22:36
ja śmigam na AGX apex poprostu rewelacja polecam :)

Konrad84
12-08-08, 09:30
Koni 1130 nie jest pod ciężar b serii odpowienim zawieszeniem. W tym układzie AGX + sprężyna, ale lepiej wziąć krótszego b8 niż agx.

chubik
22-09-08, 15:45
Koni 1130 nie jest pod ciężar b serii odpowienim zawieszeniem. W tym układzie AGX + sprężyna, ale lepiej wziąć krótszego b8 niż agx.

Potwierdzam to co napisał Konrad. Do B serii w 5D Koni 1130 to totalna kupa.Wytrzymalem 3 miechy na tym Kicie. Pomimo iż można w nim nastawić wysokość mocowania sprężyny to na górnym mocowaniu auto już siedzi przodem tak nisko ,że koła chowają się delikatnie za błotniki.Aż strach pomyśleć co by się działo jakby zamontować na dolne mocowanie.Chyba żeby skręcić trzeba by było zdemontowac błotniki.Przód usiadł za nisko i nie było fajnie. Nie dałem rady i wróciłem do standardowego zawieszenia.Za ciężkie serce.Ja osobiście po własnych doświadczeniach nie polecam tego zawiasu do 5D z B18C4.

kenny
23-09-08, 00:35
bilstein będzie lepszy

barytosz
23-09-08, 20:22
A dlaczego nie zastosować amortyzatorów EIBACh PRO DAMPER? Myślę, że to one będą najbardziej odpowiednie pod te właśnie sprężyny?