Zobacz pełną wersję : przy hamowaniu piszczy. pomocy
klocki hamulcowe byly niedawno wymieniane nie sadze zeby sie docieraly a przy hamowaniu strasznie piszczy :/ wiecie co moze byc przyczyna ?
maniak2007
24-07-08, 16:32
Jakiej firmy masz klocki??
kupione w sklepie motoryzacyjnym jakies japonskiej firmy jak sobie przypomne to napisz
a docierałeś je czy odrazu hamowałeś na maxa? mogły się zeszklić.
tak odpowietrzanie, docieranie... wszytsko jak nalezy tak jakby z jednej strony tylko piszczaly przez jakis czas bylo dobrze niedawno zaczelo piszczec zauwazylem ze jak hamuje na maxa to nie piszcza a jak powoli to zaczynaja piszczec i to nie zawsze tak jakby nie bylo reguly jak im sie zachce to zapiszcza a jak nie to nie... niee wiem co jest :/
tak odpowietrzanie, docieranie... wszytsko jak nalezy tak jakby z jednej strony tylko piszczaly przez jakis czas bylo dobrze niedawno zaczelo piszczec zauwazylem ze jak hamuje na maxa to nie piszcza a jak powoli to zaczynaja piszczec i to nie zawsze tak jakby nie bylo reguly jak im sie zachce to zapiszcza a jak nie to nie... niee wiem co jest :/
mam identyczną sytuację na klockach i tarczach ATE (podstawowych)
ja mam to samo na LUCASach, niestety to będzie wina klocków