PDA

Zobacz pełną wersję : problem ze światłami przednimi

RDK
24-07-08, 10:45
Hej,
mam taki problem, czeka mnie podwójny wypad do WWA i niechciałbym się zdziwić jak nagle zabraknie mi świateł, więc chciałem się zapytać czy ktoś się z czymś takim spotkał.

Od jakiegoś czasu nie mam świateł postojowych, nie mam ani z tyłu ani z przodu, natomiast, jak przekręce włącznik na postojowe to przy otwartych drzwiach piszczy, deska się podświetla, wszystko jest wporządku oprócz tego że nie ma swiateł :confused:

Drugi problem pojawił się ostatnio - prawa przednia lampa zaczęła świecić słabiej, a na desce dosłowni tli się kontrolka od długich. Swojego czasu było tak, że jak po uruchomieniu auta i włączeniu świateł zaczynała tlić się kontrolka długich, mrugnąłem długimi i przechodziło, teraz już nie przechodzi,

Pomijając że to wina żarówki, ktoś się spotkał z czymś takim? czy gdzieś walnęły bezpieczniki? czy to może coś poważniejszego?
A może po prostu kostka albo przekaźnik?

Nie zakładałbym tak debilnego tematu, ale pracuję od rana do wieczora, nie mam mozliwości wstawienia auat do elektromechanika, nie mówiąc że sam nie mam czasu się za to zabrać, a muszę wyjechać w nocy w piątek :(

vtec
24-07-08, 10:51
Kurcze, nie mam możliwości sprawdzenia czy aby napewno, alez tymi postojówkami to wygląda na bezpiecznik.Chyba... Trzeba zanurkować pod kierownice, do skrzyneczki i polukać tam.Albo pod maske jeszcze jak tam nie będzie.