Zobacz pełną wersję : zacisk262 do hebla 282
Witam, zastanawiam się nad przejściem na 282 ale chciałbym zostawić swój zacisk tylko nie wiem czy podejdzie na jarzmo 282 żeby weszła taka tarcza prosiłbym o info na ten temat.Pozdro
analyzer64
19-06-15, 19:51
A jak stopy masz nr 43 to buty zakładasz 41?
Nawet jeśli pasują, jaki w tym sens?
bo po 1 nie chce mi się babrać w płynie i odpowietrzać a po drugie 282 jest większy masywniejszy cięższy nie wygląda wcale jakoś super, a nie grzeję aż tak hebli żeby nie dał rady 262 tylko czy pasuje czy nie
analyzer64
19-06-15, 20:04
To zostaw jak jest.
nie możesz po prostu odpowiedzieć na moje pytanie? teraz jest tak, ale jak będę zmieniał tarcze to pomyślałem że można by założyć 282 bo może trochę lepiej hamuje i lepiej wygląda inaczej bym nie pytał
Wystarczy pomyśleć skoro różnica średnic tarcz to 2 cm czyli promień jest większy o 10mm a zacisk na traczy 262 ma luzu 2-3 mm to bez jego odsunięcia o co najmniej 7-8 mm się nie obejdzie (jest to prawie a wykonalne...) Po za tym klocek 262 jest mniejszy niż 282 i to już daje do myślenia. Kup dobra tarcze 262 i klocek
czytałeś co napisałem? "czy zacisk 262 podejdzie na jarzmo 282" czyli na jarzmie 282 odsunie się tyle ile trzeba i klocki będą na 282 tylko nie wiem czy rozstaw śrub na zacisku 262 a 282 jest ten sam czy podejdzie na prowadnice a nie chcę kupować jarzm 282 na próżno. Jeśli nie będzie 282 to klocek mam świetny: nissin który szedł na pierwszy montaż :D
No tak mój błąd co nie zmienia faktu że jarzma 282 ciężko dostać bez zacisków bo sam szukam już jakiś czas... Zaciski 282 kosztują od 150 zł w górę a odpowietrzanie to kilka min roboty więcej. Jutro zmierzę rozstawy w jarzmach i powiem Ci dokładnie
ok zmierz i daj info, z góry dzięki.
Sprawa wygląda tak ze nie da rady jest grubo ponad cm różnicy w rozstawie prowadnic i ogólnie cały zacisk jest mniejszy. Tak że czeka Cię zabawa z odpowietrzaniem.
aha dzięki za odpowiedzi, pozdro.