PDA

Zobacz pełną wersję : gasną zegary po włączeniu światła

zsuetam123
18-06-15, 12:20
Witam!

Pojawił się dziś mały problem z podświetleniem zegarów.
Mianowicie, zapalam sobie samochodzik, chce jechać więc włączam światła, a tu ku mojemu zdziwieniu nie podświetla mi tablicy z zegarami!
Wyłączyłem światła i wszystko gra, zegary świecą. Włączam światła, znów nic nie widać... Poradźcie.

Dodam, że dzień wcześniej samochód nie chciał zapalić, skasowała się godzina. Ale po kilku minutach wszystko było w porządku.

Doradźcie coś.

elmo141
18-06-15, 12:30
a pokręć regulacją intensywności podświetlenia zegarów i wyświetlacza. U mnie czasami tak jest (po dopaleniu silnika), że podświetlają sie jakby na minimum (zwłaszcza w dzień ich nie widać) i rozświetlenie na maksa przywraca podświetlenie takie jak powinno być. Nie wiem z czego to wynika.

filipfm
18-06-15, 12:50
Sa odrebne profile podswietlenia dechy dla wlaczonych i wylaczonych swiatel (miedzy innymi dlatego zamontowalem DRL, zeby nie krecic tym pokretlem). Skoro skasowala sie godzina, to mozliwe, ze wyzerowaly sie ustawienia podswietlenia

marcin001984
20-06-15, 13:03
U mnie czasami się tak dzieje, ale z podświetleniem radia. Tzn. kiedy włączę światła obrotomierz i prędkościomierz są podświetlone, a radio na minimum. Pomaga przekręcenie pokrętła od podświetlania.