PDA

Zobacz pełną wersję : Usuniecie tylnej wycieraczki w EG

Lopez`
23-07-08, 17:09
http://img151.imageshack.us/img151/5062/rodrez20500602vi7glwd8.th.jpg (http://img151.imageshack.us/my.php?image=rodrez20500602vi7glwd8.jpg)
Chcialbym usunac wycieraczke. Lecz jest maly problem.W momencie zdjecia wycieraczki zostaje dlugi gwint ktory wystaje zza szyby. W momencie wyjecia go ze skrzynki z silniczkiem nic nie dociska szyby do klapy (lata luzem) Wykonywal juz ktos taka operacje? Jak poradzic sobie z tym problemem?

BARTAS998
24-07-08, 23:42
podlaczam sie do pytania

grafix
24-07-08, 23:45
szlif .. i nalozyc jakis plastyczek i z glowy

Lopez`
25-07-08, 07:09
szlif .. i nalozyc jakis plastyczek i z glowy

Gdyby to bylo takie proste to bym nie zadawal w ogole pytania.
Jak juz wczesniej wspomnialem po zdjeciu wycieraczki ewentualnym szlifie bolca i zakmknieciu szyba jest ruchoma. Zatrzask co prawda sie zatrzaskuje ale bez problemu mozna wsadzic palec pod uszczelke od szyby i go wyrwac (szyba jest luzna w stosunku do skrzynki z silniczkiem wycieraczki i zatrzasku)

BARTAS998
25-07-08, 09:48
Wiem jak! Tylko nie wiem czy to sie sprawdzi. Ta cala oska z frezem na wycieraczke ma po drugiej stronie duze kolo zebate. Sprobuj rozkrecic ten silniczek i wyjac tylko ta oske. Daj znac co i jak, bo ja dzisiaj nie zdaze ogarnac tego, a rozkrecalem kiedys ten silniczek.

zieloo007
25-07-08, 09:56
A dlaczego chcecie usunąć tą wycieraczkę? Przecież ona w niczym nie przeszkadza....

kurgan
25-07-08, 10:46
lanssss :) poza tym ze spoonem 'dziwnie' wyglada pewnie dlatego.
tez sie zastanawiam nad usuneiciem, w sumie uzywana jest nie za czesto.

BARTAS998
25-07-08, 23:09
Ale czasami sie przydaje szczegolnie w zime, jak jest syf i bloto. Osobiscie lubie patrzec przez tylna szybe :)

grafix
01-08-08, 12:39
Gdyby to bylo takie proste to bym nie zadawal w ogole pytania.
Jak juz wczesniej wspomnialem po zdjeciu wycieraczki ewentualnym szlifie bolca i zakmknieciu szyba jest ruchoma. Zatrzask co prawda sie zatrzaskuje ale bez problemu mozna wsadzic palec pod uszczelke od szyby i go wyrwac (szyba jest luzna w stosunku do skrzynki z silniczkiem wycieraczki i zatrzasku)

to zostaw nakrętkę

macias85
01-08-08, 13:06
kanadyjki wychodziły bez tylnej wycieraczki i w aso można kupić oryginał zaślepkę ale za jaką kwotę to nie wiem... :D

BARTAS998
02-08-08, 23:05
A moze ktos przedzwoni do ASO i zapyta?Ja nie mam numeru.

najemnik_
03-08-08, 19:37
Mozna kupic gumowa zaslepke w sklepeie hydraulicznym.Wystarczy troszke splanowac i powina wejsc.

zalaczam foto jak u siebie to zrobilem

http://images31.fotosik.pl/340/c7f4a24b10fadf41m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7f4a24b10fadf41.html)

Lopez`
04-08-08, 02:07
Wszystko pieknie tylko czy przy zamknietej szybie jak pociagniesz za "cycek" do otwierania nie ma luzow?

BARTAS998
04-08-08, 11:55
Lopez, a moze trzeba wyrzucic wogole caly silniczek, odkrecic od niego ten cycek i przykrecic osobno do szyby?

P.S. Ta gumowa zaslepka musi byc jakas konkretna zeby Ci jej nikt nie wyjac i nie otworzyl klapy.

najemnik_
04-08-08, 21:39
Wszystko pieknie tylko czy przy zamknietej szybie jak pociagniesz za "cycek" do otwierania nie ma luzow?

Tylko w szybie mam taki nosek do podnoszenia.Zaslepki wcale nie uzywam

Lopez`
04-08-08, 22:42
Nie zrozumielismy sie. Logiczne ze szybe podnosi sie tym "noskiem". Tylko w momencie gdy ja odkrecilem wycieraczke po zamknieciu szyby zrobily sie luzy. Przy zamknietej szybie ciagnac ten "nosek" bezproblemowo mozna bylo lekkim pociagnieciem wyrwac szybe. Nie wystepuje u Ciebie ten problem?

najemnik_
04-08-08, 23:11
Nie zrozumielismy sie. Logiczne ze szybe podnosi sie tym "noskiem". Tylko w momencie gdy ja odkrecilem wycieraczke po zamknieciu szyby zrobily sie luzy. Przy zamknietej szybie ciagnac ten "nosek" bezproblemowo mozna bylo lekkim pociagnieciem wyrwac szybe. Nie wystepuje u Ciebie ten problem?

Wystepowal.Dlatego zostawilem korpus wycieraczki w tej czarnej obudowie dodatkowo go dociazajac jakims zelastwem.A a gumowa zaslepke przykleilem do korpusu klejem.Juz ponad pol roku czasu zdaje to egzamin.A co do wlamania podchodzie do tego tak ze jak ktos zechce sie wlamac to i tak sie wlamie,bo ile lat generacja jest na rynku tyle jest sposobu na nia.

BARTAS998
05-08-08, 20:47
W sumie masz racje...A moze niech ktos zadzwoni do ASO i zapyta?