PDA

Zobacz pełną wersję : D14Z4 do zagazowania

Krakus
15-06-15, 13:29
Witam

Niewiele piszę, bo nic się nie dzieje prawie ;)

Nadszedł czas na gaz...
Mam taką ofertę w rozsądnej cenie:
- Stag 4
- red. Tomasetto lub Zavoli - czytam, że Tomasetto jest "słaby".
- wtr. ACW01, podobno nie warto się pchać w Hany, a i jakość już nie ta, jak czytam tu i ówdzie

Silnik pełna seria, jak igła. Nie zamierzam nic podkręcać. Pali mi 8,5 w mieście.
Będę wdzięczny za rady od właścicieli 1.4 90KM z lpg z podobną konfiguracją.

ma1ster
15-06-15, 18:56
red. Tomasetto lub Zavoli - czytam, że Tomasetto jest "słaby".

Czemu nie chcesz polskiej produkcji reduktora? Tylko dajecie zagranicznym producentom zarobić...

Krakus
15-06-15, 20:28
Nie, że nie chcę... po prostu taką konfigurację ktoś ma... Wiem też że może być komplet od Staga. Lepiej ogólnie, czy dla gwarancji?

MarcinWL
15-06-15, 20:29
Reduktor kme silver/tur lub acr 150 czarny i wtryski hana lub barracuda, w01 to wtryskiwacze na pewno gorsze od nich.

gorky
16-06-15, 13:48
Moja rada - oddaj do Piotrka Ficka na Beskidzką (http://autonagaz.net) i pozwól mu zrobić tak jak on zdecyduje. Sam montaż i elementy instalacji to maksymalnie połowa sukcesu, kluczowe jest odpowiednie wystrojenie. Moim zdaniem warto zapłacić trochę więcej i niczym się potem nie przejmowac.

Montaż instalacji robiłem w Joannie w listopadzie, zaraz stuknie mi 20kkm zrobione na gazie, nie mam dosłownie ani jednej uwagi/zastrzeżenia itd.

I nie, nie mam żadnych powiązań z tą firmą, po prostu jestm zadowolonym klientem :)
Gdybyś miał jakieś pytania albo chciał obejrzeć jak to wygląda to wal smiało.

Krakus
17-06-15, 11:52
Dzięki... czytałem to i owo... polecany przez Hondziarzy :) ale trochę drogo...
Wyleczyłem się też z ACW :)

Krakus
22-06-15, 20:23
A co powiecie na instalację Lovato New Smart?
Też bywa w Hondach, jak widzę na forach. Choć mało o niej w ogóle jest info...

MarcinWL
22-06-15, 20:47
Lovato / Landi renzo to dość drogie instalacje (kolega się ostatnio dowiadywał to chyba okolice 3tys. w Warszawie przy okęciu) i raczej mało popularne - poza tym włoskie.
Polscy producenci sterowników LPG robią je na tyle dobrze że nie warto kupować zagranicznych wyrobów.
Do D14Z4 weź sobie Staga, KME, albo Techa - a najważniejszy z tego wszystkiego jest nie sterownik a instalator - to jakiej firmy sterownik wybierzesz generalnie nie ma znaczenia, ważne żeby Twój instalator ogarniał w 100% ustawienie i zestrojenie go jak należy, to najważniejsza kwestia.
Każdy instalator poleci Ci coś innego, grunt żebyś nie trafił do druciarza.

kbzzz
28-06-15, 13:41
W lutym montowałem u siebie w d14a8 lovato e-go czyli najprostszą instalke i jestem z niej zadowolony, ciągnie do końca, nie stracił na mocy, spalanie w mieście 9-10 a trasie 8-9 (zmiana biegów w okolicach 4tyś obr), na początku myślałem o smarcie ale stwierdziłem że nie warto przepłacać bo nie będzie różnicy

Muzyk-Grzes
28-06-15, 19:57
Reduktor kme silver/tur lub acr 150 czarny i wtryski hana lub barracuda, w01 to wtryskiwacze na pewno gorsze od nich.

Do D14? Tomasetto Alaska i wtryski RegFast spokojnie wystarczą.

bunkerites
29-06-15, 12:29
Nie ma co żałować kasy na wtryski.Bierz Hanny lub droższe Baracudy i masz pewność że będą działały jak należy.

Angielka
02-07-15, 20:29
Mam Hanne z D14Z4, wtryski czerwone Valteki, za chwile stuknie mi 40 tys na gazie i nic przez ten czas z całą instalką się nie stało. Fakt, że instalacja po taniości, to czuć spadek mocy, albo raczej opóźnioną reakcję na gaz. Nie żałuję :)

MarcinWL
03-07-15, 08:13
Mam Hanne z D14Z4, wtryski czerwone Valteki, za chwile stuknie mi 40 tys na gazie i nic przez ten czas z całą instalką się nie stało. Fakt, że instalacja po taniości, to czuć spadek mocy, albo raczej opóźnioną reakcję na gaz. Nie żałuję :)

Dlatego że masz gówniane wtryskiwacze

Waldis
05-07-15, 12:32
Ja założyłem brc sq i jestem zadowolony. Możesz rozważyć sq+reduktor genius+pomarańczowe wtryski. Poczytaj o tym. Pozdrawiam.

fełtek
03-11-15, 11:01
Odkopię. Koleżanka ma ej9 D14z2? bodajże. W każdym razie pionowa przepustnica.
Chce założyć gaz.
Na jakich gratach polecicie Staga?