puntspusy
23-07-08, 14:43
otoz mam walek graba stage 1 i reg kolko jezdzac na oryginalnym dolocie auto bylo nieco zmulone ale nic sie nie dzialo CE sie nie zapalalo
Auto : EG5, silnik D16Z6
po wlozeniu cai 2,75" zrobilem reset kompa i wlasnie testowalem go na A4
auto sie odetkalo
ale :
najpierw rozpedzilem go na 5tce przy 7 tys zapalil sie check engine
zjechalem zatrzymalem sie zgasilem i zapalilem silnik - CE zagaslo
rozpedzilem go na trojce do konca przy ok 7 odczulem spadek mocy i znowu zapalil sie check engine zjechalem zatrzymalem sie zgasilem i zapalilem ponownie - CE zgaslo
potem jeszcze rozpedzilem go od 1 do 3ki na kazdym biegu do odcinki CE nie zapalilo sie
CE zapalalo sie tylko gdy rozpedzalem sie z niskich obrotow na 3 lub 4 lub 5tce
co moze byc przyczyna ? mieszanka ? walek ?
na ori dolocie szedl do samego konca ale nieco zmulony
na wiekszym dolocie idzie elegancko ale na gorze dostaje za duzo powietrza i niewyrabia z wacha ?
mam poza tym dziure w zderzaku przez ktora dodatkowo wlatuje powietrze na stozek,..zaslepie i zrobie probe moze pomoze
Auto : EG5, silnik D16Z6
po wlozeniu cai 2,75" zrobilem reset kompa i wlasnie testowalem go na A4
auto sie odetkalo
ale :
najpierw rozpedzilem go na 5tce przy 7 tys zapalil sie check engine
zjechalem zatrzymalem sie zgasilem i zapalilem silnik - CE zagaslo
rozpedzilem go na trojce do konca przy ok 7 odczulem spadek mocy i znowu zapalil sie check engine zjechalem zatrzymalem sie zgasilem i zapalilem ponownie - CE zgaslo
potem jeszcze rozpedzilem go od 1 do 3ki na kazdym biegu do odcinki CE nie zapalilo sie
CE zapalalo sie tylko gdy rozpedzalem sie z niskich obrotow na 3 lub 4 lub 5tce
co moze byc przyczyna ? mieszanka ? walek ?
na ori dolocie szedl do samego konca ale nieco zmulony
na wiekszym dolocie idzie elegancko ale na gorze dostaje za duzo powietrza i niewyrabia z wacha ?
mam poza tym dziure w zderzaku przez ktora dodatkowo wlatuje powietrze na stozek,..zaslepie i zrobie probe moze pomoze