Zobacz pełną wersję : Civic VI d14a3 wymiana silnika
Witam mam pytanie dotyczące silnika. Mój aktualny d14a3 (75km) nie ma sprężania na jednym cylindrze silnik przed awaria bardzo kopcil wiec nie opłaca się go nawet rozbierać. Pytanie brzmi czy mogę wstawić sam słupek np. d14a8 bez zmieniania kompa itp czy mogę tylko i wyłącznie wstawić bez bawienia się (zmieniania komputera i innych gratów). Mam na oku jeden słupek za 500 zł d14a3 (90km) z gwarancja. Czy to dobra okazja czy warto poszukać innego słupka.
Z góry dzięki za pomoc :-)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
bartek_levis
18-06-15, 10:26
jeśli masz d14a3 to nie ten dział w 5d masz inne wtyczki od kompa niż w 3D wiec musiał byś całą wiązkę robić lub przełożyć, szukaj d14a4 - jest chyba bardziej p&p komp będzie działał te silniki różnią się dolotem ale jak wyjmiesz zwężkę to masz z 75 km 90 km po resecie kompa... chyba ze założysz swój kolektor ssący i łapę przy rozrządzie wtedy d14a8 podejdzie. Aby było 90 km musisz kupić do swojego kolektora uszczelkę przepustnicy od d14a4 o ile już nie masz odblokowanego silnika. btw jak coś mam do sprzedania d14a8 220 kkm przebiegu pije 0,5 litra na 10000 km do wymiany rozrząd jak coś pisz PW