Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mocowanie tablicy rejestracyjnej [Civic VI]

Ledres
12-06-15, 20:31
Korzystając z okazji, że miałem dzisiaj zdemontowany przedni zderzak postanowiłem wywalić ten brzydki plastik, który mocuje się do zderzaka przedniego i dopiero do niego przykręca się ramkę tablicy. Co się okazało? Po jej zdemontowaniu ukazały się "piękne" niefabryczne otwory. Chciałem ramkę zamontować bezpośrednio do zderzaka wykorzystując fabryczne otwory, a te mniejsze po prostu zlikwidować. Problem jednak jest tego typu, że są one stosunkowo szerokie przez co nie miałem pomysłu jak to ogarnąć. Myślałem przed chwilę by zastosować relokator, ale IMO nie pasuje on przy prostokątnej tablicy (polskiej). Widzę, że dużo osób ma przykręcane ramki bezpośrednio do zderzaka, a po jej zdjęciu widać tylko fabryczne otwory bez żadnych innych dziur... Normalnie mógłbym przykręcić je jakimiś śrubami i od tyłu nakrętki jednak chcę szybko demontować ramkę bez potrzeby demontowania zderzaka więc ta opcja odpada.
Moje pytanie jest więc następujące: w jaki sposób montuje się ramkę rejestracji do oryginalnych otworów? Czy odpowiednio szerokie wkręty dadzą radę czy trzeba zastosować coś innego? Gdzieś czytałem, że podobno spinki dają radę, ale nie wiem jak to się w praktyce sprawdza...

Ledres
16-10-15, 13:21
Up! Pomoże ktoś?

kepa416
16-10-15, 18:32
Up! Pomoże ktoś?
Ale o co konkretnie pytasz na szybko mogą być nakrętki albo motylki bo jak nie masz IC to można szybko odkręcić przez kratkę. Opcja dwa to zamontować nakrętki wewnątrz zderzaka i wkręcić śruby od zewnątrz w ramkę i na to tablica albo bez ramki

patrick1989
18-10-15, 02:59
Ja mam coś takiego

http://imgur.com/EWWPhTT.jpg

http://i.imgur.com/XmXMunP.jpg

kaszo
18-10-15, 22:39
ja mam dwa takie kołeczki rozporowe co masz np w zderzaku na srubaka gwiazdkę. trochę dynda ale jechałem już kilka razy bardzo szybko, mój chrześniak zrobił jej test wytrzymałości i nie pofrunęła.

Paputek
21-10-15, 21:17
Na accord klub widziałem jak ktoś miał zatopione w zderzaku magnesy . Fura była jakaś tam na eventy i truck Day i w trasie wytrzymała prędkości podobno grubo ponad 200 i nic się nie działo . Tylko zderzak do malowania po takim zabiegu .

Karpiczek
21-10-15, 22:32
Lepiej przynitowac blache do zderzaka i bedzie pewnie umocowana.

firstborne
22-10-15, 10:00
Ja mam dwa kątowniki, dwie płaskie blaszki, motylki i na ścisk, żadnego wiercenia, dziurawienia, klejenia. Trzyma mocno.