PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań o civica

bartek112
10-06-15, 16:53
Cześć, ostatnio szukam civica VI gen z d16 (szukam głównie z tym motorkiem :) ) Znalazłem coś ciekawego, ale niestety jest ona bez klimy, trochę słabo bo będę jej używał do jazdy na codzień.

http://olx.pl/oferta/honda-civic-swap-v-tec-d16z6-siedzenia-type-r-d-godna-uwagi-CID5-IDapgiB.html#3343ecadee

No i tu pojawiają się moje pytania:

- kupić ją i szukać klimatyzację, jaki to byłby mniej więcej koszt, może ktoś z forumowiczów taką posiada akurat na sprzedaż, czy dać sobie z nią spokój i rozglądać się za taką z klimą :) ?

- gdzie w kujawsko- pomorskim (najlepiej okolice Inowrocławia, Bydgoszczy, Torunia) znajdę kogoś kto zna się na rzeczy i dokończy elektrykę ?
Z góry dzięki za pomoc, pozdr !

airman
11-06-15, 00:32
Witam,

Dołożyć klimę spokojnie można, najlepiej z drugiego takiego Civic z silnikiem Dseries. Szukaj w dziale giełda. Kompletna klima zazwyczaj kosztuje ok 500zł. Instalacja u ogarniętej osoby od hond z 200zł. Trzeba mieć na uwadze, że elementy są stare, a każdy ściemnia że układ chłodził do momentu demontażu i jest 100% ok. Podsumowując jak będziesz miał szczęście to z nowym filtrem kabinowym i osuszaczem oraz nabiciem klimy zmieścisz się w 950zł. W gorszej opcji może czekać Cię naprawa dziurawych rurek(od 40-80zł/szt), poszukiwanie zdrowego kompresora(od 100zł w górę) i kupno nowego skraplacza(200-300zł) :)

Co do elektryki to bym Ci ogarnął ale nie moja okolica ;) Pozdro.

MarcinWL
11-06-15, 08:30
Imho kupno samochodu bez klimy żeby potem ją dokładać mija się z celem, bo może być z tym sporo roboty i spore koszty.

Matt_Btw
11-06-15, 10:51
Aj tam. ja kupilem auto z klima w bagazniku, zalozenie to nie problem, sam zakladałem wiekszosc a warsztatowi zostawilem nagrzewnice, przewody i napełnienie. Wyszło mnie to w sumie z gratami 750 zł i to chyba najlepsze co mogłem zrobix w tym auciew dla komfortu jazdy :)

MarcinWL
11-06-15, 12:22
Kwestia podejścia i chęci :D Na rynku jest tyle egzemplarzy z klimą że mi by się nie chciało bawić w dokładanie, inna sprawa w 4 czy 5g gdzie klima to rarytas :)